Homolai Pincészet
FESZTIVÁLOK,  GASZTRO,  Gasztronómia,  Művészeti

Bor és művészet a HOMOLAI BORTERASZON

Kulturális és gasztronómiai programok a paloznaki Homolai Borteraszon

Júniustól szeptemberig beszélgetésekkel, borkóstolókkal, kulturális és egyéb programokkal vár a Homola Pincészet. Júniusban indulnak a borestek, lesz gasztrokulturális program, valamint júliusban debütál a Homola Pincészet és a Képező közös művészeti projektje, a Paloznaki Fűszerkert is.

Ha szereted a képzőművészetet, a zenét és a gasztronómiát, akkor érdemes bekapcsolódnod a Homolai Pincészet júniustól induló eseménysorozataiba. Lesznek itt zenével fűszerezett művészettörténeti előadások, borkostolások, beszélgetések és borestek vendégborászokkal.

Programajánló

BORÁSZ A BORÁSZNÁL – borestek
A családias hangulatú boresteken egy-egy vendégborász látogat el a paloznaki domboldalba, s bemutatja kedvenc borait.

Június 9.
Vendégborász: Bökő Dávid, a balatonfüredi borász, akivel a természetes borok és konvencionális borok témáját járhatod körül.

Június 23.
Vendégborász: a Gilvesy Pincészet alapítója, Gilvesy Robert Szent György-hegyi borász, aki Gál Zsomborral, a Homola Pincészet márkanagykövetével beszélget. Ők mutatják be kedvenc tételeiket. Kóstolgatás közben beszélgetés lesz történetekről, sorsokról, bohémságról, biodinamikus borkészítésről, fenntartható szőlőművelésről és a jövőről.

EZ ITT A KERT  gasztrokulturális program
Június 30.
A program keretében betekintést nyerhetsz a borászati és gasztronómiai trendekbe, a hazai borfogyasztási kultúrába és borászati márkaépítésbe, megismerheted a térségre jellemző borászati eredetvédelmet, a Csopaki Kódexet, de kiemelt téma lesz a regionális alapanyagok felhasználása és a fenntarthatóság is. A záróprogramot borkóstoló kíséri, amelyen lehetőséged nyílik megkóstolni a térségre jellemző borokat.

PALOZNAKI FŰSZERKERT – művészeti projekt
2023 nyarán debütál a Homola Pincészet és a Képező közös művészeti projektje, a Paloznaki Fűszerkert.  A zenével fűszerezett művészettörténeti előadások igazi nyáresti kultprogramokat kínál: a témák a Balatonhoz, a nyárhoz, a természethez és a szerelemhez kapcsolódnak, a program pedig egy vacsorával egybekötött gasztroesttel egészül ki a Sáfránkert Vendéglőben.

Július 1. (szombat) – Egry József festő élete és munkássága (+ vetítéssel egybekötött beszélgetés)
Helyszín: Szent József Ház terasz
Július 13. (csütörtök) – Szinyei Merse Pál élete és munkássága
Július 27. (csütörtök) – Fürdőzők
Augusztus 18. (péntek) – Szerelmek, múzsák

További információ: https://www.facebook.com/borteraszpaloznak

Nyitókép: Homolai Pincészet, Paloznak
Képforrás: Homolai Borterasz – Facebook

Oszd meg másokkal is az eseményt!