Romtemplom fesztivalok.info
FESZTIVÁLOK,  Szabadtéri színház

Beavató esttel indul június 6-án a Zsámbéki Nyári Színház

A zsámbéki Romtemplom ad otthont a Zsámbéki Nyári Színház első előadásának június 6-án. Korunk egyik legzseniálisabb klasszikus zeneszerzőjének, Arvo Pärt leggyönyörűbb hegedűjátékaiból és gondolataiból Kelemen Barnabás hegedűművész és Vecsei H. Miklós színművész hoznak Zsámbékra egy rendhagyó, ugyanakkor beavató estet: egy szál hegedűvel és egy hanggal, felemelő csendekkel és gondolatokkal. Így indul útjára a 2021-es zsámbéki nyári évad.

két férfi fesztivalok.info
Vecsei H. Miklós, Kelemen Barnabás
képforrás: Zsámbéki Szabadtéri Színház

Színház hegyen-völgyön
Összművészeti programok, színházi produkciók, irodalmi estek műemléki és természeti környezetben.

A Romtemplom mellett a Zichy-kastély belső udvarán álló színpad lesz az előadások helyszíne, ahol a szellősen, a szabad téren berendezett nézőtér többszáz főt tud befogadni.

Ízelítő a Zsámbéki Nyári Színház előadásaiból

Folytatódik a #kedvesZsámbék! zenés irodalmi felolvasószínház-sorozat többek között olyan művészekkel, mint Csákányi Eszter, Csuja Imre, Járai Márk, Bálint András, Udvaros Dorottya, Vecsei H. Miklós, Czutor Zoltán, Hajdu Steve, Hámori Gabi, Szakács Gergő, Kocsis Gergely, Fekete Ernő, Lovasi András, ifj. Csoóri Sándor, Beck Zoli, Máté Gábor, Gálffi László, Szilágyi Tibor, Ruidner Vivien, Rudolf Péter, Ónodi Eszter, Lackfi János, Szirtes Edina Mókus, Pásztor Anna és Samu.

A zenés estek keretében fellép Dés László, Mácsai Pál és Huzella Péter, hallhatsz Csoóri Sándor életművéből egy koncertszínházi előadást, itt lesz Berecz András és fia, Berecz István Apja-fia című műsorukkal, Kollár-Klemencz László két nagyszerű zenésszel – Farkas Róbert hegedűművésszel, a Budapest Bár vezetőjével és Dargay Marcell zongoraművésszel – ad koncertet, de fellép  Beck Zoli, valamint Lackfi Dorottya, Lackfi János és Sinha Róbert isközösestjükkel.

Zsámbékra érkezik júliusban a filmként ismertté lett darab,  A két pápaVecsei H. Miklós rendezésében, a főszerepekben Lukács Sándorral és Jordán Tamással.

A Péterfy-Novák ÉvaEgyasszony címűkönyvéből készült monodráma – Tenki Rékával a főszerepben – megrázó őszinteségű, tragikus és egyben felemelő példázat egy beteg kislányt nevelő anyáról.

Szarvas József önálló estjében egy hatvanéves férfi megáll egy pillanatra, s visszanéz, hogy találkozzon önmagával.

Két előadással lesz jelen Fabók Mancsi Bábszínháza, aki délelőtt a gyerekeknek játszik, este pedig egy felnőtteknek szóló előadással készül.

kastély fesztivalok.info
Zichy-kastély
képforrás: Zsámbéki Szabadtéri Színház

Sor kerül két koncertre is:
A Platon Karataev úgy formálja saját képére az elmúlt évek brit és amerikai indie-folkját, hogy az ízig-vérig szerethető és hazai terepen is működik.
A színpad örömmel ad helyet a Payer Öcsi-emlékkoncertnek a zsámbéki zenész, a magyar könnyűzenei élet egyik meghatározó zeneszerzője születésének 80., halálának 10. évfordulóján.

A színpad idei ősbemutatójára augusztusban kerül sor Fejér Máté rendezésében Szent Imre élete címmel, melynek témája saját keresztünk, saját kísértésünk.

ZSÁMBÉKI NYÁRI SZÍNHÁZ
2021. június 6. – augusztus 29., Zsámbék (Romtemplom, Zichy-palota)

https://zsambekiszinhaz.hu

Az előadások a hatályban lévő rendeleteknek megfelelően látogathatók.

További információ: https://zsambekiszinhaz.hu

Nyitókép: Romtemplom – Zsámbék, képforrás: Zsámbéki Nyári Színház

Oszd meg másokkal is az eseményt!