Zsámbéki Nyári Színház
FESZTIVÁLOK,  Művészeti,  Szabadtéri színház

Új fesztivállal indul idén a ZSÁMBÉKI NYÁRI SZÍNHÁZ

Szinház – Hegyen – Völgyön

Összművészeti programok, színházi produkciók, irodalmi estek is szerepelnek a Zsámbéki Nyári Színház kínálatban, amely idén az első Zsámbéki Pünkösdi Fesztivállal indul június 3-án – mindez lenyűgöző műemléki és természeti környezetben.

Június 3–5. között az I. Zsámbéki Pünkösdi Fesztivállal nyit a Zsámbéki Nyári Színház a Zichy-kastély csodálatos, ősfás udvarán felállított szabadtéri színpadon, ahol június elejétől augusztus végéig, egész nyáron kiemelkedő produkciókat, az ország vezető színészeit és zenészeit láthatod a színpadon.

Zsámbéki Nyári Színház

Zsámbéki Pünkösdi Fesztivál (június 3–5.)

A pünkösdi háromnapos esemény csendes sétával, az első Zsámbéki Pünkösdi Zarándoklattal kezdődik, amelyen a résztvevők Budapestről Zsámbékra 28 km-t tesznek meg gyalog a Szent Jakab úton, Vecsei H. Miklós színművész vezetésével. A hosszú pünkösdi sétát ezután egy nyárindító háromnapos fesztivál követ a legismertebb alternatív zenekarok akusztikus koncertjeivel. A Zichy-kastély udvarán fellép többek között a Platon Karataev, a Lóci játszik, az Aurevoir, Szabó Balázs és bandája és a Csaknekedkislány valamint a Pici Szív Tánczenekar.

Előadások a Zsámbéki Nyári Színház kínálatából

A három nap zenei eseményei után olyan művészekkel folytatódik a színház júniusi programja, mint

Hegedűs D Géza és Nagy-Kálózy Eszter, akik a Churchill és Garbo előadással érkeznek, visszatérő vendég Mácsai Pál, akitől idén Radnóti-estet hallhatsz Fullajtár Andreával, valamint Dés László, Dés András és Fenyvesi Márton zenéjével.

A későbbiekben találkozhatsz Beck Zoli és Vecsei H. Miklós Kártyajáték című produkciójával, vagy a GRUND vígszínházi fiúzenekarral. Kollár-Klemencz László, Beck Zoltán és Grecsó Krisztián zenés irodalmi estjei igazi közönségkedvencek.
Különleges estének ígérkezik a kolozsvári társulat és a Gyulai Várszínház koprodukciójaként létrejött Ifjú Barbárok című előadás, amelyet Vecsei H. Miklós írt és Ifj Vidnyánszky Attila rendez, és amely Bartók Béla és Kodály Zoltán barátságáról szól.
Színpadra áll Háy János Cégvezető című darabja Sághy Tamással a címszerepben, Tasnádi István A fajok eredete Mucsi Zoltánnal, Scherer Péterrel és Thuróczy Szabolccsal.
Az Azt meséld el Pista Mácsai Pállal és a Csemegepultos naplója Ötvös Andrással egyaránt az írói lét sajátos létformájába merít el más és más módon, amelytől nem idegen a groteszk.
Idén két előadással folytatódik a Kedves Zsámbék sorozat Seres Tamás rendezésében, ahol Csákányi Eszter, Kováts Adél, Vecsei H. Miklós színészek, Berecz István táncos, Szabó Dani (cimbalom) és Szokolay Dongó Balázs (fúvós hangszerek) lesznek a vendégek.

Zsámbéki Nyári Színház

ZSÁMBÉKI NYÁRI SZÍNHÁZ
2022. június 3. – augusztus 28., Zsámbék (Zichy-kastély)
https://zsambekiszinhaz.hu

További információ: https://zsambekiszinhaz.hu, https://www.facebook.com/zsambekinyariszinhaz

TIPP!

Zsámbéki Romtemplom
Érdemes korábban érkezned az előadásra, hogy meg tudd nézni a romjaiban is fenséges bazilikát, melyet a premontrei szerzetesek építettek az 1200-as évek közepén. Bár az 1763-as földrengés félig lerombolta az egyik torony sisakját és több falát, így is gyönyörű, a romok vonzzák a látogatókat.
A templom melletti egykori kolostorban található a Kőtár, melynek  állandó kiállítása felidézi a templom és a régi korok emlékét. Tetejéről páratlan kilátás nyílik a Zsámbéki-medencére.

További információ Zsámbék és a környék látnivalóiról, programjairól: https://zsambekinfo.hu

Romtemplom, Zsámbék
Képforrás: Tourinform Zsámbék, fotó: Nógrádi Tímea

Nyitókép: Zsámbéki Nyári Színház, képforrás: Zsámbéki Nyári Színház – Facebook

Oszd meg másokkal is az eseményt!