Zene Park fesztivalok.info
FESZTIVÁLOK,  Művészeti

ZenePark – a Zenélő Budapest záróakkordja

Végéhez közeledik a Zenélő Budapest ingyenes koncertsorozat, melyben 350 koncertet adtak a Zenélő Budapest zenészei a főváros kultikus helyszínein. A gazdag programot egy felejthetetlen záróakkorddal koronázzák meg augusztus 29-én: egy egésznapos záróesemény keretében búcsúznak a 2021-es évadtól, melynek a Millenáris, Széllkapu Park ad otthont.

A Zenélő Budapest ingyenes programsorozata a világon egyedülálló módon kelti életre a főváros történelmi, kulturális múltját és jelenét: közel két hónapon át, a hét minden napján világszínvonalú produkciókkal várják a közönséget. Idén 350 koncertet adtak a Zenélő Budapest zenészei a főváros kultikus helyszínein.

Programajánló

A Zenélő Budapest gazdag programját egy felejthetetlen eseménnyel zárják a Széllkapu Parkban – amely az egykori Ganz iparterület kisebbik része, ma pedig Közép-Európa egyik legnagyobb pihenőparkja. Ezen a helyszínen vonultatja fel a Zenélő Budapest az évadban szereplő zenészeket és minikoncerteket, így adva körképet a teljes programból. Az egésznapos ingyenes programban helyet kapnak huszárruhás rézfúvósok, népszerű klasszikusok csendülnek fel a vonósnégyes által, valamint a magyar romantika nagyjai és a swingkorszak örökzöldjei is megszólalnak. Az esti zárókoncertet a Micheller Myrtill – Pintér Tibor „Voice and Guitar” duó formáció és a Götz Saxophone Quartet adja.

A kisebbeknek is számos programmal készülnek a szervezők: napközben indonéz gamelán hangszerfabrikáló műhely várjaőket, majd egy gamelán koncerten hallhatják a különleges hangszer dallamait. Götz Nándor, művészeti vezető és Lénárt András bábművész rendezésében az idei évadban debütált a Népi tánc és bábjáték című előadás, mely a népzene, néptánc és népi bábművészet elemeit ötvözi, a produkció megtekinthető a záróeseményen.

A tavalyi évad hagyományát folytatva hosszútávú, értékteremtő elemmel is kiegészül a koncertsorozat. Götz Nándor különleges közösségi hangszereket tervezett, amelyek interaktív kiállítás formájában láthatók és próbálhatók ki. Idén újabb eszközökkel bővült a paletta, melyek ezúttal a zenei felfedezés, a játékosság és a mozgás együttes kalandjára hívják a családokat és minden érdeklődőt.

Műsor
Huszár rézfúvósok promenád koncertje (11 óra) ● Népszerű klasszikusok vonósnégyessel (12 óra) ● Gamelán hangszerbemutató koncert (13 óra) ● A magyar romantika: Káldi Kiss András és a Con Fuoco klarinétkvartett koncertje (15 óra) ● Népi tánc és bábjáték (16.30 óra) ● Fritz József és Gáspár Pál örökzöld swingkoncertje (17.30 óra) ● Micheller Myrtill – Pintér Tibor „Voice and Guitar” duó formációja és a Götz Saxophone Quartet koncertje (19 óra) ● Indonéz gamelán hangszerfabrikáló műhely, közösségi hangszerek kiállítása (11–18 óra között)

Széllkapu Park, II. kerület, Kis Rókus utca 16-20.

ZenePark
2021. augusztus 29., Budapest (Millenáris, Széllkapu Park)
http://zenelobudapest.hu

További információ: http://zenelobudapest.hu

Nyitókép képforrás: Zenélő Budapest – press

Oszd meg másokkal is az eseményt!