trombitás fesztivalok.info
FESZTIVÁLOK,  Gyermek / Családi,  Művészeti,  NE HAGYD KI!

ZENÉLŐ BUDAPEST 2024

Jubileumi évadát ünneplő Zenélő Budapest idén is a főváros ikonikus szabadtéri helyszíneire, történelmi tereire komponálták a műsorral jelentkezik: az évad 60 ingyenes koncerttel, több mint 100 művész közreműködésével valósul meg.

Programajánló

A tíz éve útjára indult koncertsorozat a főváros nyári életének elengedhetetlen része, amelynek műsora illeszkedik az adott helyszín található építészeti remekművekhez. Július 5. és augusztus 16. között a Budavári Palotanegyed négy ikonikus helyszínén, a Hegyvidéki Kulturális Szalon előtti téren, a Műcsarnok oszlopcsarnokában és a Kossuth téren várnak ingyenes koncertekkel, amelyek egyedülálló módon keltik életre a főváros történelmi-kulturális múltját és jelenét.

Budavári Palotanegyed 
A Várkert Bazár reneszánsz kertjének Gloriettjében és a Budai Vár Savoyai teraszán már hagyományosan a huszárruhás rézfúvósok reneszánsz és barokk zenei műsora kap helyet. A Budavári Palotanegyedben zenés felfedező útra indulhatsz a gyönyörűen megújult Csikós udvarban és Karakas pasa tornyánál, ahol vonós és fúvós kisegyüttesek változatos repertoárral lépnek fel.
Meghallghathatod a Campanelli harangjáték együttes virtuóz fuvolaszóval kiegészült előadását, valamint Káldi Kiss András operaénekes és a Con Fuoco kvartett magyar romantikus műsorát.

A Műcsarnok oszlopcsarnoka különleges találkozási pont. A neoklasszikus épület immár több mint 120 éve a modern képzőművészet otthona. Nem véletlen, hogy a Zenélő Budapest péntekenként itt bemutatott szaxofonkvartett-sorozatának címe: Klasszikusok modern feldolgozásban. A szombatonként megrendezésre kerülő hangulatkoncerteken afrikai tradicionális zenével, virtuóz kürtkvartettel és jazzfeldolgozásokkal is találkozhatsz. A vasárnapi délelőttökön a 20. század elejének békebeli korszakát idézi meg a Capriccio vonósnégyes. Mozart, Schubert, Csajkovszkij művei mellett az argentin tangó dallamai is felcsendülnek.

A Hegyvidéki Kulturális Szalon előtti tér a másfél hónapos programsorozat alatt megtelik zenével: péntek esténként többek között olyan kiemelkedő előadók lépnek fel, mint Lantos Zoltán hegedűművész indojazz improvizációival, a Götz Saxophone Quartet Blue Rondo című műsorával, valamint Manuel Betancourt mexikói énekes Sebastian Ramirez zongoraművésszel, akikkel a latin- és dél-amerikai zenei világban kalandozhat a közönség.
Szombat délelőttönként a gyermekek és a családok a főszereplők: Götz Nándor 2019 óta tervez óriás közösségi hangszereket, amelyeket a Zenélj velünk! című interaktív program keretében lehet kipróbálni. Ezt követően a Campanelli harangjáték együttes mesekoncertjére invitálnak.

A Tér-Zene koncertsorozatot idén is a Kossuth téren tartják olyan művészek fellépésével, mint Szenthelyi Krisztián bariton énekes, Demeniv Mihály harmonikaművész és Faludi Judit Liszt-díjas csellóművész.

A jubiluemi Zenélő Budapest évadzáró eseményének a Millenáris Széllkapu ad helyet augusztus 10-én. Az egész napos műsor minden korosztály számára kínál zenei programot, a hangulatkoncertek mellett számos távol-keleti világzenei újdonság mutatkozik be. Záróakkordként Micheller Myrtill és Pintér Tibor voice-guitar duója és a Götz Saxophone Quartet ad közös koncertet az

További információ: https://www.facebook.com/zenelobudapest

ZENÉLŐ BUDAPEST
2024. július 5. – augusztus 16., Budapest (több helyszínen)

http://zenelobudapest.hu

További információ: https://www.facebook.com/zenelobudapest, http://zenelobudapest.hu,

Képek, képforrás: Zenélő Budapest

Oszd meg másokkal is az eseményt!