BeszprémFest fesztivalok.info
FESZTIVÁLOK,  Zenei

A 2022-ES VESZPRÉMFEST FELLÉPŐI

Bejelentették a 2022-es VeszprémFest fellépőit! 2022 nyarán ismét világsztároktól lesz hangos a História Kert és a Veszprémaréna, hiszen hat világhírű előadó is fellép július 11–16 között. Érkezik Diana Krall, Jamie Cullum, Ana Moura, a The Gipsy Kings, ZAZ és James Blunt. Jegyek már kaphatók a koncertekre, így akár karácsonyi ajándéknak is megveheted azokat.

A 2022-es Veszprémfest programja

2022. július 11.
DIANA KRALL

A 2022-es VeszprémFest nyitónapján a kétszeres Grammy-díjas jazzénekes, zongorista és zeneszerző, Diana Krall lép színpadra. A kanadai születésű művésznő a világ jelenleg legkeresettebb női jazz előadója. Eddig ötször járt Magyarországon, 2013-ban zajos sikert aratva a VeszprémFesten is fellépett.

2022. július 12.
JAMIE CULLUM 

Az Egyesült Királyság valaha élt legeredményesebb jazzművészének számító Jamie Cullum egyedi megközelítésben ötvözi a jazzt, a popot és a rockot, aki olyan előadókkal állt egy színpadon, mint Amy Winehouse vagy Billy Joel. A zenész 2016-ban járt már Veszprémben, mely az első magyarországi fellépése volt.

2022. július 13.
ANA MOURA

A fesztivál harmadik napján a világ jelenleg legsikeresebb fado előadója, Ana Moura áll a közönség elé. Portugália talán legszebb zenei hagyományát, a melanokolikus, keserédes stílust képviselő művész a valaha élt legfiatalabb fado énekes, akit több díjjal is elismertek.
Moura bejárta a világot, aki többek között 2007-ben fellépett a Rolling Stones-szal Lisszabonban, ahol Mick Jaggerrel a No Expectations című dalt adta elő, de együtt dolgozott és színpadra lépett Prince-szel is, aki rajongója lett.

2022. július 14.
THE GIPSY KINGS

A flamenco-salsa-pop legenda, Nicolas Reyes énekes vezetésével lép színpadra a The Gipsy Kings.
Az ikonikus katalóniai együttes a VeszprémFest visszatérő előadója. Tagjai a műfaj világsztárjainak számítanak, dalaik slágerlistákat vezetnek, a Savor Flamenco című stúdióalbumuk 2013-ban másodízben nyerte el a legjobb világzenei album Grammy-díját.

2022. július 15.
ZAZ

Az egyik legnépszerűbb francia énekesnő, ZAZ a jazz, a soul és a francia sanzon stíluskeverékében énekel. ZAZkezdetben utcazenészként játszott a Montmartre-on, majd apró klubokban lépett fel. 2009-ben megnyerte a Tremplin Génération France Bleu / Réservoir-t, amivel egycsapásra ismertté vált. 2010-ben jelent meg első albuma, a Zaz, amelyről a Je veux című dal bombasiker lett.

2022. július 16.
JAMES BLUNT

A 2022-es VeszprémFest zárónapján a brit szupersztár, James Blunt ad koncertet. Az énekes a 2022 februárjában induló The Stars Beneath My Feet című Európa turnéjának keretében lép fel Veszprémben.
Blunt első albuma 2004-ben jelent meg Back To Bedlam címmel, melynek You’re Beautiful című dala azonnal világsztárrá tette. Második lemezét All The Lost Souls címmel 2007 őszén adta ki, amely már a megjelenés első hetében aranylemez lett. Az album első kislemeze, az 1973 a megjelenés hónapjában a földkerekség első helyezett dala lett. Zenei világára óriási hatással volt a Fleetwood Mac, David Bowie és Elton John, akik közül utóbbi személyesen kérte fel, hogy 2004-es turnéjának állomásain fellépjen.
Lemezei 23 millió példányban keltek el, új, greatest hits albuma novemberben jelenik meg The Stars Beneath My Feet (2004–2021) címmel.

VESZPRÉMFEST
2022. Július 11–16., Veszprém (História Kert, Veszprémaréna)

https://www.veszpremfest.hu

További információ: https://www.veszpremfest.hu

Nyitókép képforrás: VeszuprémFeszt

Oszd meg másokkal is az eseményt!