Szigligeti vár
FESZTIVÁLOK,  Szabadtéri színház

VÁRUDVARI NYÁRI SZÍNHÁZ 2024

Szabadtéri színházi előadások és koncertek a Szigligeti Várudvarban, ahol Te is részese lehetsz az élménynek.

A Szigligeti vár tövében, a Balaton felett található, közel ötszáz fős tribün az ország egyik legszebb panorámáját nyújtó színházi lelátója, ahonnan június 28-tól augusztus 22-ig évezheted a jobbnál jobb előadásokat és koncerteket.

A várudvar már a középkorban is Szigliget szívét alkotta, így van ez ma is. A több száz éves történelmi múlttal rendelkező várudvar ma igazi közösségi és kulturális központ, szórakozóhely és gasztroparadicsom, ahol a zene, a kulináris és kulturális élmények, valamint a szórakozás találkozik egymással.

A Szigligeti Várszínház részletes programját itt találod: https://szigligetszinhaz.jegyx1.hu/kereses/eloadas

Programajánló

A nyári programsorozatot június 28-án a Budapest Bár koncertje indítja, amit kiváló vígjátékok, musicalek és újabb koncertek követnek. A társulatok közül itt lesz például a Pannon Várszínház, az Orlai Produkció, a Játékszín, a Csiky Gergely Színház, a Veres 1 Színház vagy az ExperiDance Produkció.

A Centrál Színház nyárra ismét Szigligetre költözik. Idén Molnár Ferenc két darabját is láthatod a várudvar színpadán. A Játék a kastélyban című előadásnak a bemutatója is Szigligeten lesz Alföldi Róbert, László Zsolt, Balla Eszter, Puskás Samu és Schmied Zoltán főszereplésével, Puskás Tamás rendezésében. A másik a Delila című előadás lesz Balsai Móni és Stohl András játékával.

A Budapest Bár mellett koncertet ad Dés László is vendégeivel, Básti Julival és Nagy Ervinnel, láthatod a Szállj fel, szabad madár nemzeti koncertshow-t  Singh Viki & Kovács Áron sztárvendégekkel, valamint fellép Zorán is.

VÁRUDVARI NYÁRI SZÍNHÁZ
2024. június 28. – augusztus 22., Szigliget (Várudvar)
https://varudvar.hu

További információ: https://www.facebook.com/szigligetvarudvar/

Nyitókép képforrás: Szigligeti vár – web

Oszd meg másokkal is az eseményt!