Beck Zoltán fesztivalok.info
FESZTIVÁLOK,  Szabadtéri színház

VÁROSMAJOR 100

Halász Judittal, Honeybeasttel és Kern Andrással készül a Városmajori Szabadtéri Színpad a 2022-es évadra

Meghosszabbított nyitvatartással, még gazdagabb és színesebb programkínálattal vár Buda legkedveltebb parkjában, az ősfák árnyékában található 100 éves Városmajori Szabadtéri Színpad. A 2022-es évadában filmvetítések, színházi előadások, koncertek, gyermekprogramok, tánc, opera és még számos újdonság szerepel a repertoárban visszatérő és új előadók fellépésével.

A kívül-belül megújult budai játszóhely 2022-es évadában közel hetven produkcióval vár –  különleges és látványos koncertekkel, ősbemutatókkal, színházi előadásokkal, gyerekprogramokkal, táncelőadással, Színházi Szemlével, filmvetítésekkel, valóságos műfajkarnevállal és még számos újdonsággal –, visszatérő és új előadók fellépésével június és október között.

Színes színházi produkciók

Júniusban a színes programkínálatot az első alkalommal megrendezésre kerülő  Szabadtéri Színházak Találkozója nyitja, ahol a vidéki szabadtéri színházak saját bemutatóiból válogatva láthat a fővárosi közönség néhányat.

Az évad kínálatában meghatározó szerep jut a magas művészi értéken kivitelezett színházi előadásoknak. Érkezik a Radnóti Miklós Színház az Egy csepp méz című előadással, a Katona József Színházból Székely Kriszta nagysikerű rendezése, a Poppea megkoronázása kerül műsorra, az Orlai Produkciós Irodától többek között ismét látható lesz a Válaszfalak, a Budapest Bár dallamai pedig újra elvarázsolják a közönséget Rejtő Jenő megunhatatlan történetével, A tizennégy karátos autóval.

Újdonság lesz a Szentendrei Teátrum és Manna Produkciós Iroda közreműködésében létrejött Árvák című előadás Horváth János Antal rendezésében és Bödőcs Tibor Meg se kínáltak című előadása is Thuróczy Szabolcs főszereplésével.

Truróczy Szabolcs
Thuróczy Szabolcs Meg se kínáltak c. előadásban
képforrás: Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

Szintén újdonság lesz a Városmajorban a nemzetközi hírű Armel Operafesztivál új, különleges produkciója, a Mulat a Monarchia című karanténbalett.

Idén erősödik a táncműfaj: a tavalyi sikerre való tekintettel ismét vendégszerepel majd a Győri Balett, de bemutatkozik a városmajori közönségnek a legendás Szegedi Kortárs Balett csapata is.

Továbbra is meghatározó szerep jut a programkínálatban a műfaji sokféleséget tartalmazó produkcióknak. Így a centenáriumon visszatérnek a tavalyi évad rendkívüli érdeklődéssel fogadott saját bemutatók, mint például a 30Y zenekarból ismert Beck Zoltán közreműködésével készült Ahogy teccik – nemtragédia című Shakespeare-parafrázis, vagy a formabontó produkcióiról ismert Soharóza (Catwalk Production) kórussal közös Dalok a kamrából című koncertszínházi előadása.

Soharóza fesztivalok.info
Soharóza
képforrás: Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

Augusztus végén jelentkezik Városmajori Színházi Szemle, amely kibővül: nyolc határon túli és vidéki színház magas minőséget képviselő előadását hozza el a budapesti közönség számára.

Fennállásának 100. évfordulóját, a tervek szerint júliusban ünnepeli majd az intézmény, ekkor kerül sor a saját előadás bemutatójára is, amelynek megírását a színház elmúlt évszázadáról Nyáry Krisztián kortárs író vállalta.

Fantasztikus koncertek visszatérő és új vendégekkel

A nyár folyamán a legváltozatosabb műfajú előadók és dallamok, komoly- és könnyűzenei, tradicionális, crossover és világzenei koncertek váltják egymást. Többek között olyan neves magyar előadók és zenekarok lépnek színpadra, mint a visszatérő Palya Bea, vagy a 2021-ben hatalmas sikerű koncertet adó Benkó Dixieland Band. De visszatér Horgas Eszter és Falusi Mariann frenetikus párosa is, akik idén Kálloy Molnár Péterrel kiegészülve lépnek fel. Látható lesz a Lövölde tér című produkció Kern Andrással és Hernádi Judit vendégszereplésével.

Először lép fel a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Honeybeast együttes, illetve Bangó Margit és a Swing à la Django. Beck Zoli pedig zenekarával, a 30Y-nal tér vissza és adnak egy Resti koncertet a majorban.

Gyerekekkel a Városmajorban

Hétvégenként ismét a legkisebbeké lesz a főszerep: visszatérőként koncertet ad majd Halász Judit, a Kaláka és az Alma együttes, új szereplőként pedig Rutkai Borival és Szalóki Ágival találkozhatnak a gyerekek. A koncertek mellett minőségi gyerekprogramokat is tervez a színház.

Szalóky ágnes fesztivalok.info
Szalóki Ági
képforrás: Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

Kertmozi – vissza a kezdetekhez

1922-ben a Városmajor szabadtéri filmszínházként indult, s csak később, az 50-es évektől működött színházként.
A 2020-ban elindult sikeres filmvetítések idén is folytatódnak: a Kertmozi programsorozata nyolc héten keresztül a magyar hírességek kedvenc filmjeit vetíti majd.

A centenáriumot kiállítás, városmajori séták és további érdekes programok színesítik majd.

Érdemes időről időre visszalátogatnod oldalukra,
ugyanis lassan-lassan minden produkcióról, bemutatóról és mozifilmről lehull a lepel!

További információ: https://varosmajoriszinpad.hu, https://www.facebook.com/varosmajoriszinpad

Nyitókép képforrás: Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

Oszd meg másokkal is az eseményt!