csirkusz
FESZTIVÁLOK,  Szabadtéri színház

VÁROSHÁZI ESTÉK

Újratöltve a Csabai Nyár!

Felszabadult vidámság, sok zene, nyáresti élmények a békéscsabai Városházi Estéken, a Csabai Nyár rendezvénysorozat részeként. A Városháza hangulatos belső udvarára az ország több pontjáról érkeznek az előadások, melyek között szerepel komédia, romantikus és zenés vígjátékok vagy musical, de lesz cirkuszi produkció is.

Nyáron, a kőszínházi szünet alatt sem maradsz a színházi élmények nélkül Békéscsabán. A Csabai Nyár programkavalkádjában az ország  legjobb színházi előadásai közül válogathatsz:a Városházi estéknek nevezett programsorozatban kilenc vendégelőadást, „igazi csemegét” láthatsz a Városháza udvarán, illetve a Főtéren.

Városházi Esték a Csabai Nyárban

Június 22-én Molnár Piroskával és Jordán Tamással nyitnak, akik Arbuzov Kései találkozás című romantikus vígjátékát adják elő. Musical-esten lép fel Gubik Petra és Kocsis Dénes, Janza Kata és Polyák Lilla pedig retroshow-val szórakoztat majd: nemcsak a dalok, hanem az extravagáns ruhák és koreográfia is „nagyon” ’70-es évekbeli lesz. Sasvári Sándor és lánya, Léna a Ha van közös akarat a Kárpátok között című estjét hozza el a Viharsarokba. A Hunyadi Sándor-novella alapján írt A vöröslámpás ház című zenés vígjátékot a Turay Ida Színház előadásában láthatod, a Pesti Művész Színház pedig Marc Camoletti Boldog születésnapot! avagy Hatan pizsamában című fergeteges vígjátékát hozza el Nyertes Zsuzsával és Egyházi Gézával a főszerepben. Ullmann Mónika és Makranczy Zalán a Ketten egyedül című romantikus vígjátékban remekel. Petőfi Sándorra egy különleges cirkuszi előadással – Világok vándora címmel – emlékeznek a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-Művészeti Szakgimnázium artistái. Zárásként a Békéscsabai Jókai Színház nagy sikerű, Anconai szerelmesek című, olasz slágerekekel tarkított előadását láthatod, de azt már Békéscsaba főterén.

Előadások
Június 22.           Kései találkozás – romantikus vígjáték, a Rózsavölgyi Szalon előadása (helyszín: Városháza díszudvara)

Június 23.           Déja vu / Érzések – musicalest (helyszín: Városháza díszudvara)

Június 27.           Retro Show Janza Katával és Polyák Lillával (helyszín: Városháza díszudvara)

Június 28.           A vöröslámpás ház – zenés vígjáték, a Turay Ida Színház előadása (helyszín: Városháza díszudvara)

Július 1.               Boldog születésnapot! avagy Hatan pizsamában – vígjáték, a Pesti Művész Színház előadása (helyszín: Városháza díszudvara)

Július 2.               Ketten egyedül – romantikus vígjáték, az Art-Színtér előadása (helyszín: Városháza díszudvara)

Július 5.               Világok Vándora – Petőfi 200 – cirkuszi produkció, a Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémia előadása (helyszín: Városháza díszudvara)

Július 7.               Anconai szerelmesek – zenés komédia, a Békéscsabai Jókai Színház előadása (helyszín: Főtér)

További információ: https://varoshaziestek.hu

VÁROSHÁZI ESTÉK – Csabai Nyár
2023. június 22. – július 7., Békéscsaba (Városháza diszudvara, Főtér)

https://csabainyar.net

További információ: https://varoshaziestek.hu, https://csabainyar.net

Nyitókép: Világok Vándora előadás, képforrás: Városházi Esték – web, fotó: László Csanád

Oszd meg másokkal is az eseményt!