zenész
FESZTIVÁLOK,  Zenei

Újabb sztárfellépők a 9. PALOZNAKI JAZZPIKNIKEN

Újabb sztárvendégekkel várnak a 2021-es Jazzpikniken! Július 29–31. között a jazz, a funk és a soul jeles képviselői kínálnak ismét három felejthetetlen napot Paloznakon. Az eddig bejelentett headlinerek – Level 42, Caro Emerald, Kraak&Smaak – a szaxofon-istennővel, Candy Dulferrel, a soul koronázatlan királyával, Mario Biondival, az MF Robots formációjával és a De Phazz kollektívával bővülve örömzenélnek a paloznaki dűlőkön.

A Paloznaki Jazzpiknik szervezői a korábban beharangozott fellépők – Level 42, Caro Emerald, Kraak&Smaak – után újabb sztárfellépőket jelentettek be: érkezik a szaxofon királynője,Candy Dulfer; az olasz Barry White, vagyis Mario Biondi,az MF Robots formációja és a De Phazz kollektíva.

képforrás: Paloznaki Jazzpiknik

A fergeteges koncerteken bepótolhatod a tavaly elmaradt
nyáresti élményeket!

Július 29.

A soul, a blues és a jazz határterületein egyensúlyozó, többszörös platinalemezes énekes, Mario Biondi fergeteges koncertjével veszi kezdetét a 9. Paloznaki Jazzpiknik. A különleges, Barry White-hoz hasonló hangú, szicíliai származású énekes a jazz és a soul egyik legnevesebb európai előadója, az európai soulmuzsika koronázatlan olasz királya, aki a This Is What You Are című slágerével robbant be a zenei életbe 2006-ban. Már második alkalommal látogat el Paloznak dűlőire, hogy ismét felejthetetlen koncertet adjon magyar közönségének.

képforrás: Paloznaki Jazzpiknik

Biondit egy igazi legenda követi: a Level 42 zenekar – Mark Kinggel az élen – a ’80-as évek legendás jazz-funk fúziós együttese. A brit zenekar a jazz, a rock, a pop, a funky, illetve a soul és a blues elemeit vegyíti egyedi hangzásban, amelyért azóta is milliók rajonganak. Olyan ismert dalokat hoznak a Jazzpiknikre, mint a Lessons in Love, a Something about You, vagy az It’s Over gigaslágerek.
Az biztosa, hogy  muzsikájukra egy hatalmasat tombolnak majd a piknikezők.

képforrás: Paloznaki Jazzpiknik

Július 30.

Este napjaink egyik legizgalmasabb énekesnője, a holland Caro Emerald lép fel a nagyszínpadon. Stílusában ötvözi a popsztárok és a klasszikus hollywoodi dívák megjelenését. Koncertjeit a jazz, a tangó és a ’90-es évek groovin’ jazz egyedi ötvözete és érces hangja, dinamikus előadásmódja teszi felejthetetlenné.

képforrás: Paloznaki Jazzpiknik

Az est megkoronázásaként az MF Robots utánozhatatlan hangjai csendülnek fel. Az MF Robots a soul, az R&B, a funk és a popzene stílusait vegyíti energikus, új hangzású zenévé. A zenekar egyik tagja, Jan Kincaid alapítója volt a 2019-es Jazzpikniken nagy sikert aratott The Brand New Heavies együttesnek, hozzá csatlakozott Dawn Joseph énekesnő, akit Rod Stewart, Phil Collins, Michael Bublé, Craig David, vagy a 2019-es Jazzpikniken is fellépett Rick Astley szenzációs vokalistájaként ismerhettél meg. A vadonatúj hangzást ígérő, kirobbanó energiájú duót Paloznakon most először hallható.

Július 31.

Az estet a német jazz kollektíva, az egyedi downtempo jazzt játszó De Phazz nyitja. Az együttes a modern zenei irányzatokat és a soul, a latin zene, a trip hop és a drum and bass elemeit ötvözi lounge-os hangkörnyezetben. 

képforrás: Paloznaki Jazzpiknik

Őt követi a világhírű holland szaxofon-királynő, Candy Dulfer. Candy zenélt már a Pink Floyddal és Madonnával, Prince-szel, Maceo Parkerrel, Dave Stewarttal és Van Morrisonnal, napjainkban olyan művészekkel lép fel, mint Beyoncé, Chaka Khan, Aretha Franklin, Jamie Cullum és sokan mások.

képforrás: Paloznaki Jazzpiknik

A három nap megkoronázásaként az acid jazzt a house-szal ötvöző Kraak & Smaak Live Band fog táncra perdíteni. A Kraak & Smaak triója néhány év alatt hatalmas karriert futott be, játszottak már a világ legnagyobb fesztiváljain, többek között a Coachella, a Bonnaroo és a Sziget fesztiválok közönségeit nyűgözték le újító szellemiségű zenéjükkel. A Kraak & Smaak Live Band neve a „ropogós és finom” kifejezést rejti, ami zenei újításukra utal: koncertjeik során keverik az élőzenét és a DJ-szetteket, ezzel a különleges harmóniával avanzsált a holland formáció Európa legjobb funk–hiphop–acid jazz együttesévé.

képforrás: Paloznaki Jazzpiknik

A nemzetközi fellépők mellett a jazz széles spektrumán mutatkoznak be a magyar szekcióban a műfaj jeles hazai képviselői is a kisebb színpadokon.

Három nap jazz, funk és soul a nyári piknik élményével együtt
– ez a Paloznaki Jazzpiknik!

képforrás: Paloznaki Jazzpiknik

A Paloznaki Jazzpiknik butikmérete miatt biztonságos kikapcsolódási lehetőséget nyújt. A festői szépségű Balaton-felvidéken, a fűben piknikezve, egyedi gasztro élményekkel gazdagodva, klubkoncerteket hallgatva, a jazz, a funk és a soul nemzetközi sztárjainak dallamával vezetve térhetsz vissza a mindennapokba.
Jegyek és bérletek már most kaphatók!

Témához kapcsolódó cikkünk: PALOZNAKI JAZZPIKNIK

PALOZNAKI JAZZPIKNIK
2021. július 29–31., Paloznak (több helyszínen)

www.jazzpiknik.hu

További információ: www.jazzpiknik.hu

Nyitókép, képforrás: Paloznaki Jazzpiknik

Oszd meg másokkal is az eseményt!