Tihany színpad
FESZTIVÁLOK,  NE HAGYD KI!,  Szabadtéri színház

TIHANYI SZABADTÉRI JÁTÉKOK 2024

A Bujtor István által életre hívott Tihanyi Szabadtéri Játékok csodálatos környezetben, a Belső-tó fölött magasodik, ahol idén is szórakoztató színházi előadások és könnyűzenei koncertek megrendezésével, valamint gyermekeknek szóló előadásokkal várnak. Az idei évad június 28-án a Legénybúcsúval indul és augusztus 31-én  a Budapest Bár koncertjével zárul.

A Balaton egyik legszebb településén, Tihanyban két hónapon keresztül minden hétvégén – pénteken és szombaton – komédiákat, zenés vígjátékokat, musicaleket és egy koncertet is élvezhetsz, csütörtökönként pedig a gyerekek szórakozhatnak a nekik szóló előadásokon. A gyönyörű panorámával és a nagyszerű akusztikával rendelkező létesítményben megtartott előadások hangulata megkapó, felejthetetlen élményt nyújt.

A Tihanyi Szabadtéri Játékokat 2004-ben rendezték meg először Bujtor István kezdeményezésére, hogy Tihany is bekapcsolódhasson a minőségi kulturális programokat nyújtó városok közé. Kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a térségben élsz vagy itt nyaralsz a budapesti és más neves színházak sikerdarabjait megnézhesd. Így ha évközben lemaradtál volna ezekről az előadásokról, most bepótolhatod.

A teljes programkínálatot itt találod: https://tihanyiszabadterijatekok.hu/musor

Programízelítő a Tihanyi Szabadtéri Játékok kínálatából

A színpadra kerülő vígjátékokban, komédiákban, musicalekben idén is olyan országosan kedvelt színészeket láthatsz, mint Hernádi Judit, Pásztor Erzsi, Liptai Claudia, Dobó Kata, Bánsági Ildikó, Hűvösvölgyi Ildikó, Vándor Éva, Détár Enikő, Szinetár Dóra, Kern András, Mikó István, Csányi Sándor, Nagy Sándor, Szente Vajk, Szerednyey Béla, Csonka András és még sokan mások.

Az előadások közül többek között látható lesz a Kalamazoo, A francia rúdugrás, a Hogyan értsük félre a nőket 2, a Hűhullám, a Tombol az erény, a Csak egy kis terápia, a Fergeteges látogatás, a Rém rendes vendég vagy a Dámák a pakliban krimi-vígjáték.
A prózai darabokon kívül három musical – a Menopauza, a Meseautó és a Szép Nyári Nap – Neoton musical – is műsorra kerül, illetve az idei szezont is a Budapest Bár koncertje zárja majd augusztus 31-én.

Csütörtökönként népszerű gyerekelőadások varázsolják el a kicsiket. Többek között a Hófehérke meg a törpék meseoperett, A kis hableány mesemusical, Maugli, a dzsungel fia zenés mesejáték vagy az Oroszlán király meséje c. gyermek musical.

TIHANYI SZABADTÉRI JÁTÉKOK
2024. június 28. – augusztus 31., Tihany (Bujtor István Szabadtéri Színpad)
https://tihanyiszabadterijatekok.hu

További információ: https://tihanyiszabadterijatekok.hu, https://www.facebook.com/TihanyiSzabadteriJatekok

TIPP!

Látnivalók
Az esti program előtt érdemes beiktatnod Tihany és a Tihanyi-félsziget egy-két látnivalójának a felderítését, illetve sétálgatás közben több helyen lehetőséged van gyönyörködni a balatoni panorámában.

Tihany
képforrás. Tihanyi Szabadtéri Játékok

Nyitókép: Bujtor István Szabadtéri Színház, képforrás: Tihanyi Szabadtéri Játékok

Oszd meg másokkal is az eseményt!