Tihany színpad
FESZTIVÁLOK,  Szabadtéri színház

TIHANYI SZABADTÉRI JÁTÉKOK 2023

A Bujtor István által életre hívott Tihanyi Szabadtéri Játékok csodálatos környezetben, a Belső-tó fölött magasodik, ahol idén is szórakoztató színházi előadások és könnyűzenei koncertek megrendezésével, valamint gyermekeknek szóló előadásokkal várnak. Az idei évad június 30-án a Nyolc nő című komédiával indul és augusztus 26-án  a Budapest Bár koncertjével zárul.

A Balaton egyik legszebb településén, Tihanyban két hónapon keresztül minden hétvégén – pénteken és szombaton – komédiákat, zenés vígjátékokat, musicaleket és egy koncertet is élvezhetsz, csütörtökönként pedig a gyerekek szórakozhatnak a nekik szóló előadásokon. A gyönyörű panorámával és a nagyszerű akusztikával rendelkező létesítményben megtartott előadások hangulata megkapó, felejthetetlen élményt nyújt.

A Tihanyi Szabadtéri Játékokat 2004-ben rendezték meg először Bujtor István kezdeményezésére, hogy Tihany is bekapcsolódhasson a minőségi kulturális programokat nyújtó városok közé. Kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a térségben élsz vagy itt nyaralsz a budapesti és más neves színházak sikerdarabjait megnézhesd. Így ha évközben lemaradtál volna ezekről az előadásokról, most bepótolhatod.

Programízelítő a Tihanyi Szabadtéri Játékok kínálatából

Itt lesz nyitásként a Nyolc nő komédia a Játékszín előadásában, akiktől még láthatod az Aranylakodalom vígjátékot, valamint Teltház virtuóz komédiát egy színészre, Nagy Sándor előadásában.
A Veres 1 Színház elhozza a Ne most, drágám bohózatot, a Hőguta vígjátékot, valamint két musicalt is: a Szép nyári napot és A padlást.
Természetesen vidám darabokat hoz az Orlai Produkciós Iroda is: láthatod a Tok-tok, avagy hogy pattog a kocka? komédiát. a Párterápia vagy a Mezítláb a parkban vígjátékokat, ahogy Kern András és Hernádi Judit előadásában a Kalamazoo komédiát .
Lesz még Oscar a Csiki Gergely Színháztól, Térden állva jövök hozzád, Indul a bakterház és Fergeteges látogatás a Turay Ida Színháztól, Mária evangéliuma rockopera a Győri Nemzeti Színház és Csiky Gergely Színház előadásában.
A Pál utcai fiúk musicalt a Kvártélyház Szabadtéri Színház hozza el, a Made in Hungária  musical pedig a Magyarock Dalszínház produkciója lesz.

Két hónapon keresztül pénteken és szombaton a színre kerülő kurrens darabokban olyan országos kedvenceket láthatsz többek között, mint Hernádi Judit, Pásztor Erzsi, Dobó Kata, Bánsági Ildikó, Csonka András, Ullmann Mónika, Szente Vajk, Nagy Sándor, Szerednyei Béla, Gubik Petra, Náray Erika, Détár Enikő, Keresztes Ildikó, Csere László, Kern András vagy Pásztor Erzsi.

A színházi előadások mellett lesz egy szuperkoncert is: zárásként fellép a Budapest Bár. Az együttes vendégei pedig Behumi Dóri, Rutkai Bori, Frenk, Kiss Tibi, Kollár-Klemencz László és Szűcs Krisztián lesznek.

Csütörtökönként zenés mesejátékok varázsolják el a kicsiket, akik a következő előadásokat láthatják: Vuk, a kis róka ● Süsü, a sárkány ● Rumini ● Dr. Bubó rendel ● Frakk, a macskák réme ● Csengő-bongó királyság ● Ludas Matyi  ● A Mézga család

TIHANYI SZABADTÉRI JÁTÉKOK
2023. június 30. – augusztus 26., minden csütörtökön, pénteken és szombaton,
Tihany (Bujtor István Szabadtéri Színház)

https://tihanyiszabadterijatekok.hu

Részletes program és további információ: https://tihanyiszabadterijatekok.hu, https://www.facebook.com/TihanyiSzabadteriJatekok

TIPP!

Látnivalók
Az esti program előtt érdemes beiktatnod Tihany és a Tihanyi-félsziget egy-két látnivalójának a felderítését, illetve sétálgatás közben több helyen lehetőséged van gyönyörködni a balatoni panorámában.

Tihany
képforrás. Tihanyi Szabadtéri Játékok

Nyitókép: Bujtor István Szabadtéri Színház, képforrás: Tihanyi Szabadtéri Játékok

Oszd meg másokkal is az eseményt!