Szaravasi vízi Színház fesztivalok.info
FESZTIVÁLOK,  Szabadtéri színház

SZARVASI VÍZI SZÍNHÁZ

Színház a víz fölött

Immár 13. éve, hogy megnyílt Szarvason az ország egyik leglátványosabb, legnagyobb, leghosszabban nyitva tartó, és a legtöbb előadást kínáló szabadtéri színháza: a Szarvasi Vízi Színház. Az idei nyári évad június 16-án a Békéscsabai Jókai Színház Anconai szerelmesek zenés vígjátékával indul, és augusztus 21-én a Zenés Díjkiosztó Gála jelenti az évad végét.

Közép-Európa szívében, Békés megye kapujában 2011-ben létrehoztak egy Magyarországon egyedülálló építészeti csodát, a Szarvasi Vízi Színházat. A Holt-Körös festői környezetében felépült finoman stilizált várkastély és egy amfiteátrum szelíd ötvözetét idéző nyári játszóhely, amely minden este kulturális programokkal várja a szarvasiakat és a városba látogató turistákat.

A Holt-Körös festői szépségű partján, mocsári ciprusok társaságában álló színház a 44-es főút Szarvasra bevezető szakaszától néhány száz méterre található, így Budapest és az ország belseje felől könnyen megközelíthető. Színpada a víz fölött, cölöpökön áll, közel ezer férőhelyes köríves nézőterét pedig két bástya fogja közre, úgy fest, mint egy stilizált várkastély és egy amfiteátrum ötvözete. Az egyik bástya a színpad kiszolgáló épülete, a másikban pedig étterem, kávézó és tetőteraszi söröző található.

Hétvégenként nagyformátumú, zenés-táncos produkciókat láthatsz a Cervinus Teátrum, a Békéscsabai Jókai Színház és a Magyar Teátrumi Társaság előadásaiból. Szerdánként a gyerekek szórakozhatnak, a Cervinus Művészeti Fesztivál programjait július 13–26. között élvezheted, illetve a fizetős produkciók mellett számos ingyenes esten is részt vehetsz.
A táj szépsége, a színház különleges atmoszférája és az előadások színvonala olyan kulturális élményt nyújtanak, melyeket meghatározó emlékként őrizhetsz egy életen át.

képforrás: Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft.

Programajánló – Szarvasi Vízi Színház 2023-as évad

Június

A Békéscsabai Jókai Színház Anconai szerelmesek zenés vígjátékával indul a nyár (június 16.), amelyet a legendás Neoton musical követ (június 17.). Köllő Babettel érkezik a Boeing, Boeing(június 23.), visszatér a Monte Cristo grófja musical (június 25., 26.), s Szarvasra látogat Szinetár Dóra és Kocsis Dénes is Deja Vu előadásukkal. A Fórum Színház A feleség negyvennél kezdődik előadásában Beleznay Endre, Pikali Gerda, Németh Kristóf, Gregor Bernadett/Vanya Tímea, Magyar Attila, Náray-Kovács Zsombor játékán nevethetsz (június 30.).

A feleség negyvennél kezdődik – Fórum Színház
képforrás: Szarvasi Víziszínház – Facebook

A gyerekeket a Bolondos mesék bábszínházi előadás szórakoztatja (június 21.).

Július

A július a Lili bárónő operett-tel indul a Veszprémi Petőfi Színház előadásában (július 1.), a Nemzeti Lovas Színház a Honfoglalás rockoperát hozza el, a Magyar Zenés Színház pedig a Csárdáskirálynő nagyoperett-tel. Jön az Art Színtér előadása, a Mandragóra (július 28.), valamint a Tombol az erény vígjáték a Kecskeméti Katona József Színház előadásában (július 29.).

Tombol az erény – Kecskeméti Katona József Színház
képforrás: Szarvasi Víziszínház – Facebook

A gyerekek a Hókirálynő történetét láthatják (július 5.), valamint Micimackó kuckója c. zenés mesejátékon szórakozhatnak (július 12.).

Cervinus Művészeti Fesztivál (július 13–26.)

A Cervinus Teátrum immár tizenkettedik alkalommal ünnepli a művészetet a Szarvasi Vízi Szinházban. 14 nap 14 produkció a fesztivál keretében.
A kéthetes programsorozat alatt színházi előadásokkal és koncertekkel várnak: lesz fesztiválnyitó családi koncert, zenés kabaré, folk musical, zenés irodalmi est, színmű, vígjáték, táncelőadás, opera- és operettgála és fesztiválzáró showműsor.
Bővebben itt olvashatsz az eseményről: https://cervinusfest.hu/programok

Augusztus

A Fővárosi Nagycirkusz új, A sztyeppe illata előadásával érkezik (augusztus 1.), amelyben autentikus zenére vágtázó lovak, hajlékony és vakmerő artisták és megannyi csoda vár.

A sztyeppe illata – Fővárosi Nagycirkusz
képforrás: Szarvasi Víziszínház – Facebook

A Győri Nemzeti Színház a Primadonnákat hozza (augusztus 5.), Janza Kata és Polyák Lilla Retro show-val készül (augusztus 8.). A Kalamazoo komédiában Hernádi Judit és Kern András (augusztus 11.), A vöröslámpás házban pedig többek között Janza Kata és Fehérvári Péter játékát élvezheted (augusztus 12.).

Nevetésből nem lesz hiány A bűvös szék (augusztus 17.), a Lady Oscar (augusztus 18.)  vagy a Szibériai csárdás (augusztus 19.) előadásokon sem. Augusztus 21-én Zenés Díjkiosztó Gálát tartanak.
A gyerekeket ebben a hónapban a Kincskereső kisködmön zenés családi előadás (augusztus 2.), a Dr. Bubó rendel (augusztus 9.) mesejáték és a Rumini meseelőadás (augusztus 16.) várja.

Majd minden napon lesz előadás a Szarvasi Vízi Színház színpadán –
válogass kedvedre a programok között!

SZARVASI VÍZI SZÍNHÁZ
2023. június 16. – augusztus 21., Szarvas (Vízi Színház)

https://www.viziszinhaz.hu

További információ: https://www.viziszinhaz.hu, https://www.facebook.com/viziszinhaz

Nyitókép: Szarvasi Vízi Színház, képforrás: Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft.

Oszd meg másokkal is az eseményt!