Balaton kör fesztivalok.info
Balaton,  FESZTIVÁLOK,  Gasztronómia

Ősszel tovább pörög az élet a Balatonnál

„Ősztől emeljük a (v)ízszintet!” – ezzel a mottóval indult el a Balatoni Kör Kóstold Körbe! Bor & Gasztrofeszt rendezvénysorozata. Éttermek, borászatok, cukrászdák és pálinkafőzdék mutatják be a Balaton ízeit változatos zenei és családi programokkal.

A Balatoni Kör egyesület a legnagyobb szakmai szervezet, amely a minőségre és az értékvédelemre épülő. Olyan balatoni vendéglátóhelyeket és borászatokat fog össze, akik egész évben nyitva tartanak és várják a vendégeket. A helyi alapanyagokat felhasználva és a helyi szolgáltatásokra építkezve teremtenek meg egy olyan körforgást, amely a régiót vonzóvá és élhetővé teszi minden évszakban. Az egyesület három megyét és hat borvidéket fog össze. Tagjai között éttermek, borászatok, borbárok és cukrászdák is szerepelnek, akik közösen gondolkodnak és ajánlják egymást.

Kóstold körbe a Balatont!

A Kóstold Körbe! őszi-téli rendezvénysorozatában a fókusz a minőségre, a színvonalas programokra és a régiós értékek bemutatására helyeződik. Tömegturizmus már nincs, így a Balaton Kör tagjai többet foglalkozhatnak a vendégekkel, s olyan minőségi programot szervezhetnek, ami a régiót és a balatoni vendéglátóhelyeket népszerűsíti. A cél, hogy minden hónapban találj megfelelő programot, látnivalót és gasztronómiai élményt a tó körül.

Az idén 175 éves BAHART is csatlakozott a Balatoni Kör kezdeményezéséhez, így az őszi szezonban a bor és a gasztronómia mellett a hajózást is élvezheted.

Videó: https://www.facebook.com/balatonikor/videos/1655209631337149

A Kóstold Körbe! Bor& Gasztrofeszt következő állomásai
Siófok (október 9., Plázs – új helyszín) ● Köveskál (november 6., Gasztofalu – új helyszínek és ismerős arcok, sétálós gasztroélmények) ● Balatonfüred (december 11. – az adventi időszakra eső eseményen újdonságokkal és meglepetésekkel várnak) ● Zamárdi (2022. január 29.) ● Keszthely (2022. február 12.)

2021. október 9., Siófok (Plázs)

Az őszi Balaton mesés ízeit, zamatait élvezheted a siófoki Plázson, ahol a Balatoni Kör éttermeinek, borászainak, cukrászdáinak, pálinka- és sörfőzdéinek termékeit kóstolhatod meg 12 órától. A legkisebbek szórakoztatásáról a Fanyűvő családi játékpart különleges fajátékokkal gondoskodik. 13 és 17 óra között a Babos Piller Jazz Duo ad koncertet. A rendezvény háziasszonya: Takács Nóri.

Akik biztosan ott lesznek és várnak az eseményen – a lista folyamatosan bővül
Éttermek: Egy Csipet Nádas ● Gianpiero’s Étterem ● Hableány ● Hotel Bonvino Wine & Spa ● John’s Pub and Restaurant ( Creative Kitchen Truck ) ● Kalóz Strandbisztró ●  Káli Gourmet Bistro & Delicatesse ● Kisfaludy-ház Étterem ● Lavender Terasz ● Mala Garden Design Hotel and Restaurant ● Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium ● Tölgyes Kúria ● Villa Delikát
Borászatok: Bujdosó Szőlőbirtok ●  Kemendy Tradicionális Pezsgőműhely ●  Martinus Birtok ●  Gyukli Pince ●  Laposa Birtok ●  Söptei Pincészet
Pálinkafőzde: Fenegyerek pálinka
Cukrászdák: Mónisüti ●  Villa Gréta 

Gyere el és kóstold körbe a Balatont Siófokon!

További információ: https://balatoni-kor.hu, https://www.facebook.com/balatonikor

Nyitókép képforrás: Balatoni Kör – Facebook

Oszd meg másokkal is az eseményt!