orgona
FESZTIVÁLOK,  Komolyzene,  Művészeti

HA AUGUSZTUS, AKKOR OROGONA

Augusztusban ismét megrendezésre került az OrgonaPont koncertsorozat, melynek keretében 54 településen 70 koncertet élvezhetsz idén. Az OrgonaPont nyitóeseménye az Orgonák Éjszakája lesz augusztus 6-án.

Orgonák Éjszakája augusztus 6-án 

A sorozat nyitóeseménye az Orgonák Éjszakája augusztus 6-án, amikor a hangszerek királynőjével és olyan különleges párosításokkal tölthetsz el egy éjszakát, mint Zséda és Pálúr János közös koncertje a pécsi Kodály Központban, Mészáros Zsolt Máté és Dúlfalvy Éva Végh Lajos homokanimációjával kísért koncertje a Mátyás-templomban vagy Szirtes Edina Mókus és Kővári Péter varázslatos fényfestéssel színesített improvizációs hangversenye Tihanyban.
Ezen a hétvégén még a zenélő szökőkutakból is orgonazene fog szólni, de lesz több belvárosi templomot összekötő koncertsorozat Kecskeméten, ingyenes koncertek gyógyfürdőkben, kórházak és idősotthonok udvarán, valamint hangversenyek a Balaton északi és déli partján is.

Az Orgonák Éjszakája részletes programjait itt találod:
https://filharmonia.hu/fesztivalok/orgonak-ejszakaja/programok

Az OrgonaPont sorozat
A koncertek különleges nyáresti élményeket kínálnak országszerte. A kellemes hangulatú orgonamuzsikára épülő hangversenyek a forró nyári napokon a templomok hűvösében kínálnak minőségi programokat. Idén újra olyan különleges művészek kíséretében csendül fel a hangszerek királynőjének csodálatos hangja, mint Sebestyén Márta, Miklósa Erika, Vizin Viktória, Palya Bea, Szokolay Dongó Balázs, Szamosi Szabolcs, Kovács Szilád Ferenc, Mészáros Zsolt Máté, Vashegyi György és a Határontúli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara, valamint az Anima Musicae Kamarazenekar.

Az OrgonaPont sorozat részletes programjait itt találod: https://filharmonia.hu/fesztivalok/orgonapont/programok

Az OrgonaPont és az Orgonák Éjszakája programjait a Filharmónia Magyarország szervezésében élvezheted.

ORGONAPONT
2022. augusztus, országszerte
https://filharmonia.hu

További információ: https://filharmonia.hu

Nyitókép képforrás: pixabay.com

Oszd meg másokkal is az eseményt!