Óbuda Fő tér
FESZTIVÁLOK,  Művészeti

ÓBUDAI NYÁR 2023

Ünnepeljük együtt a nyarat Óbudán!

Június 23-án indul a majd 3 hónapig tartó rendezvénysorozat, melyben a koncerteket, a családi és gyermekprogramokat, a sport- és gasztroélményeket épp úgy megtalálod, mint a Piknik Mozi hangulatos vetítéseit, a fesztiválokat, a kiállításokat, a színpadi darabokat. Újra nyit a Római-parti Plázs is, s megannyi újdonságra is számíthatsz.

Sokszínű és felejthetetlen programok

A Nyárnyitó hétvégén a változatos kulturális programok mellett a kisgyermekes családok is jól érezhetik magukat, a fiatalokat pedig nemcsak koncertekkel, hanem idén először eSport bajnoksággal is várják. Idén is élvezheted a természetes víz varázsát a Római-parti Plázson, a főváros egyetlen ingyenes dunai fürdőhelyén, a Lupa Beachen pedig egy napra vendégek lehetnek a III. kerületben élők. A Piknik Mozi vetítések keretében egész nyáron jobbnál-jobb filmeket nézhetsz, valamint három óriási nyári bulira is számíthatsz. A Fő téren az Óbudai Kézműves Sörfesztivált, a Csobánka téren a Hékás Békás Családi Napot, a Mátyás király úton pedig a Csillaghegy a mi kis falunk fesztivált tartják remek zenével és sztárfellépőkkel. Az eseménysorozatban természetesen bekapcsolódnak a kerület kulturális intézményei a megszokott színvonalas programjaikkal,  komoly- és könnyűzenei koncertek sokaságával, filmvetítésekkel és tárlatvezetésekkel.

Az Óbudai Nyár 2023 programjait itt találod: https://www.obudainyar.hu/programok

Ízelítő a hétvégi programkínálatból

Június 23–25., Fő tér, Csobánka tér
NYÁRNYITÓ HÉTVÉGE

A hagyományainkhoz híven az Óbudai Nyár rendezvénysorozatot a Danubia Zenekar ünnepi koncertjével nyitják meg, melyen közreműködik Tóth Vera.
A hétvége során  fellép többek között a Fool Moon ZenekarAuguszt Bárió, Pátkai Rozina, Rácz Gergő, a Neoton FamíliaPalya Bea és a Carson Coma. 
Június 25-én ellátogathatsz a híres-neves Óbudai Búcsúba is, a Nemzetiségek Találkozóján pedig megtapasztalhatod a harmadik kerület sokszínű nemzetiségi kultúráját és gasztronómiáját.

Augusztus 2., Aquincumi Amfiteátrum
AMIFESZT

Ismét megelevenedik az aquincumi katonavárosi amfiteátrum, és az ókori település körszínházát újra gladiátorok, római katonák és barbár harcosok népesítik be.

Augusztus 25–27., Fő tér
ÓBUDAI KÉZMŰVES SÖRFESZTIVÁL

A Fő térre települő sörfőzdék garantálják a minőségi kézműves söröket, kísérőről  pedig a Food Truck Show gondoskodik. A zenei aláfestést többek között Mazsimo-Gipsymo, Solére, Fiúk, Dorogi (Intim Torna Illegál), Pulius Tamás & Horváth Barna akusztik adják.

Szeptember 2., Csobánka tér
HÉKÁS BÉKÁS CSAKÁDI NAP

Egész napos fieszta, ahol mindenki jól érezheti magát. A gyerekeket kisvasút, körhinta, arcfestés Dínó Show várja, lesz kirakodóvásár és persze szuper fellépők: Janicsák Veca, a Budapest Ragtime Band és a Kozmix.

Szeptember 16., Csillaghegy, Mátyás király út
CSILLAGHEGY,A MI KIS FALUNK

Hamisítatlan „falunappal” várnak, ahol gyerekprogramok, sztárok, főzőverseny, finomságok és fantasztikus koncertek mellett idén is lesz kirakodóvásár és persze Csillaghegy tortája.

Programok egész nyáron

Június 16. – augusztus 25., több helyszínen
PIKNIK MOZI

Ingyenes filmvetítések tíz alkalommal, 8 helyszínen kerületszerte. Az ide kínálatban többek között olyan filmek szerepelnek, mint a Zöld könyv, Holt Költők Társasága, Az ember akit Ottónak hívnak, vagy a klasszikusok szerelmeseinek a Micsoda nő!

Június 30. – augusztus 20., Római-part
RÓMAI-PARTI PLÁZS

Budapest egyetlen ingyenes dunai fürdőhelye kihagyhatatlan nyári élmény. Gondozott partszakasz, napágyak, ingyenes tisztálkodási lehetőség, vízimentő-szolgálat.

Július 2., Lupa Beach
LUPA-NAP

Felhőtlen kikapcsolódás a Lupa Beachen, amelyen a harmadik kerületben élők ingyenesen vehetnek részt.

A kerület kulturális intézményeinek programjait keresd a intézmények saját weboldalán!

ÓBUDAI NYÁR 2023
2023. június 23. – szeptember 16., Budapest (Óbuda, több helyszínen)
https://www.obudainyar.hu

További információ: https://www.obudainyar.hu, https://www.facebook.com/obudainyar.hu

Nyitókép képforrás: visitobuda.hu

Oszd meg másokkal is az eseményt!