Tisza-tavi fesztivál
FESZTIVÁLOK,  Művészeti

MAGYAR TAVAK FESZTIVÁLJA 2024

Tekerj, fuss és csónakázz a kultúráért!

Idén nyáron is három helyszínen élvezheted a Magyar Tavak Fesztiválja programjait, ahol a kultúra találkozik a természettel és a sporttal. A Velencei-tónál, a Tisza-tónál és a Balatonnál is jelentkező programsorozatban a hazai és a nemzetközi zenei élet kiváló előadói lépnek fel, miközben élvezheted a gyönyörű környezetet.

Az évek alatt Közép- Európában is egyedülálló kulturális programmá nőtte ki magát a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál, amely Magyar Tavak Fesztiválja néven már három tavat kapcsol össze.

Június 28-án és 29-én a Velencei-tónál, július 26–28. között a Tisza-tónál, augusztus 30-án pedig a Balatonnál találod meg az igen népszerű Magyar Tavak Fesztiválját.

képforrás: Magyar Tavak Fesztiválj

A programsorozat évről évre egyre népszerűbb, a nyári események egyik fénypontja, hiszen itt a könnyebben fogyasztható klasszikus zenét a csodás természetben élvezheted, amely kiegészül az aktív pihenéssel, az egészséges életmóddal. Mivel a klasszikus zenei, opera- és jazzelőadások a megszokottól teljesen eltérő, természetes környezetben zajlanak, a hangulat és a művészi élmény ebben a formában sehol máshol nem található meg a világon.

A Magyar Tavak Fesztiválja operaház a szabad ég alatt,
ahol a természet és a zene egymásra talál, kiegészítve kellemes mozgással!

képforrás: Magyar Tavak Fesztiválja

Programajánló

Június 28–29.
Velenceli-tó (több helyszínen)
A Magyar Tavak Fesztiváljának Velencei-tavi rendezvénysorozata gálakoncerttel indul június 28-29-én a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon, amely a térség egyik kedvelt kulturális színtere. Az idei program még meglepetés, de annyit már tudni lehet, hogy a gálán Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima díjas operaénekesnő is fellép, aki egyébként a kezdetektől a fesztivál „nagykövete”, és néhány éve maga is velencei lakos.
Program: Gálakoncert (június 28., Kápolnásnyék)

Július 26–28.
Tisza-tó (több helyszínen)

A Tisza-tavi Fesztivál programjait három napon át élvezheted a zene, a természet és a sport összefonódásával.


Program: To’Pera Gálakoncert ( július 26., Tiszafüred, Morotva Kerékpáros Pihenőpark) ● Családi To’Piknik – Főzőverseny (július 27., 28., Tiszafüred, Morotva Kerékpáros Pihenőpark) ● Tour D’ Opera (július 27., Tiszafüred, Morotva Kerékpáros Pihenőpark) ● Boat D’ Opera (július 28., Tiszafüred, Morotva Kerékpáros Pihenőpark) ●

Augusztus 30.
Balaton

Program: Gálakoncert (Tihany, Bujtor István Szabadtéri Színpad)


Az első perctől az utolsóig élvezheted a szabadtéri komolyzenei koncerteket a csodás környezetben éppúgy, mint a gasztronómiai különlegességeket és a sportolási lehetőségeket.

MAGYAT TAVAK FESZTIVÁLJA
2024. június 28–29., Velencei-tó

2024. július 26–28., Tisza-tó
2024. augusztus 30., Balaton (Tihany)
https://magyartavakfesztivalja.hu

További információ: https://magyartavakfesztivalja.hu, https://www.facebook.com/magyartavakfesztivalja

Nyitókép: Magyar Tavak Fesztiválja, képforrás: Magyar Tavak Fesztiválja – web

Oszd meg másokkal is az eseményt!