Tisza-tavi fesztivál
FESZTIVÁLOK,  Művészeti

MAGYAR TAVAK FESZTIVÁLJA

Különleges programkavalkád három helyszínen

Idén nyáron is három helyszínen élvezheted a Magyar Tavak Fesztiválja programjait, ahol a kultúra találkozik a természettel és a sporttal. A Velencei-tónál, a Tisza-tónál és a Balatonnál is jelentkező programsorozatban a hazai és a nemzetközi zenei élet kiváló előadói lépnek fel, miközben élvezheted a gyönyörű környezetet.

Az évek alatt Közép- Európában is egyedülálló kulturális programmá nőtte ki magát a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál, amely Magyar Tavak Fesztiválja néven már három tavat kapcsol össze.

Június 30. – július 1-jén a Velencei-tónál, július 28–29–30-én a Tisza-tónál, augusztus 25-én pedig a Balatonnál találod meg az igen népszerű Magyar Tavak Fesztiválját.

képforrás: Magyar Tavak Fesztiválj

A programsorozat évről évre egyre népszerűbb, a nyári események egyik fénypontja, hiszen itt a könnyebben fogyasztható klasszikus zenét a csodás természetben élvezheted, amely kiegészül az aktív pihenéssel, az egészséges életmóddal. Mivel a klasszikus zenei, opera- és jazzelőadások a megszokottól teljesen eltérő, természetes környezetben zajlanak, a hangulat és a művészi élmény ebben a formában sehol máshol nem található meg a világon.

A Magyar Tavak Fesztiválja operaház a szabad ég alatt,
ahol a természet és a zene egymásra talál, kiegészítve kellemes mozgással!

képforrás: Magyar Tavak Fesztiválja

Programajánló

Az idei program még meglepetés, de annyit már tudni lehet, hogy a gála Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima díjas operaénekesnő 30 éves pályafutásának jubileuma köré épül, aki egyébként a kezdetektől a fesztivál „nagykövete”, és néhány éve maga is velencei lakos. Emellett – a Magyar Tavak Fesztiválja rendezvényeinek egységes arculatát erősítve – a Tisza-tó mellett Velencén is fellép a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, mint hivatalos fesztiválzenekar.

Többek között sok-sok koncert, Operagála, csónakos és kerékpáros túra, Operun élményfutás, családi nap és főzőverseny kínál majd kellemes kikapcsolódást. A már népszerűvé vált programok mellett számtalan meglepetésre is számíthatsz.

Június 30. – július 1.
Velenceli-tó (több helyszínen

Program: Gálakoncert (június 30., Kápolnásnyék) ● Tour’D opera – Biciklivel a Velencei-tó körül, 7 különböző helyszín érintésével (július 1.)
További információ: https://magyartavakfesztivalja.hu/velencei-tavi-fesztival-2023

Július 28–30.
Tisza-tó (több helyszínen)

Az idén 10 éves Tisza-tavi Fesztivál programjait három napon át élvezheted a zene, a természet és a sport összefonódásával. Sokan ott lesznek az eddig fellépő művészek közül, akik felidézik az elmúlt 10 év eseményeit egy izgalmas, zenés időutazás keretében. A finom ételek sem maradnak el: az idei Családi Tópiknikek Petőfi Sándor kedvenc ételét fogják elkészíteni.


Program: Gálakoncert (július 28., Tiszafüred) ● Családi Tópiknik – főzőverseny és Operun örömfutás (július 29., Tiszafüred) ● Tour D’ Opera – Kerékpárral a Tisza-tó körül (július 30.)
További információ: https://magyartavakfesztivalja.hu/magyar-tavak-fesztivalja-tisza-to-2023

Augusztus 25.
Balaton

Program: Gálakoncert (Tihany)
További információ: https://magyartavakfesztivalja.hu/balatoni-fesztival-2023

Tekerj, fuss és csónakázz a kultúráért!
Az első perctől az utolsóig élvezheted a szabadtéri komolyzenei koncerteket a csodás környezetben éppúgy, mint a gasztronómiai különlegességeket és a sportolási lehetőségeket.

MAGYAT TAVAK FESZTIVÁLJA
2023. június 30. – július 1., Velencei-tó

2023. július 28–33., Tisza-tó
2023. augusztus 25., Balaton (Tihany)
https://magyartavakfesztivalja.hu

További információ: https://magyartavakfesztivalja.hu, https://www.facebook.com/magyartavakfesztivalja

Nyitókép: Magyar Tavak Fesztiválja, képforrás: Magyar Tavak Fesztiválja – web

Oszd meg másokkal is az eseményt!