koncert a parton fesztivalok.info
FESZTIVÁLOK,  Művészeti,  NE HAGYD KI!

Klassz a pARTon! Fesztivál

Ingyenes nyáresti koncertek Érdi Tamás zongoraművésszel és barátaival

Szokatlan helyszíneken, a megszokottól eltérő formában élvezheted az ingyenes nyáresti koncerteket Érdi Tamás zongoraművésszel és barátaival.

A Cimbora Alapítvány ezen a nyáron is megrendezi aKlassz a pARTon! Fesztivált július 12–30. között. Szokatlan helyszíneken, a megszokottól eltérő formában élvezheted az ingyenes nyáresti koncerteket Érdi Tamás zongoraművésszel és barátaival összesen 8 balatoni településen, valamint Tatán.

A csodálatos Balatonban gyönyörködve, a fűben heveredve élvezheted a klasszikus muzsikát a Balatonnál – Tihanyban, Balatonkenesén, Balatonszárszón, Szigligeten, Balatonföldváron, Balatonszemesen, Balatonalmádiban és Balatonfüreden, s Tata sem marad ki a helyszínek közül, az Öreg-tó melletti parkba várnak koncertekkel.

Érdi Tamás zongoraművész szólóestjei mellett élvezheted többek között Kovács Gergely zongoraművész, Lakatos György fagottművész, Peter Caelen és David Voncken zongoraművészek, Illés Eszter fuvolaművész vagy Kovács Bálint furulyaművész játékát, de itt lesz a Cimbora Trió, a Simplicissimus Ensemble, s lesznek kamarakoncertek is.

Időpontok / Helyszínek
Július 12., 13.     Tihany
Július 13., 14.     Balatonkenese
Július 15., 16.     Balatonszárszó
Július 18.  Szigligeten
Július 19., 20., 21.     Tata
Július 23.  Balatonföldvár
Július 25.  Balatonszemes
Július 25., 26., 27.     Balatonalmádi
Július 29., 30.   Balatonfüreden

Az elismert hazai muzsikusok mellett több külföldi előadó is fellép, valamint a fiatal tehetségek is bemutatkoznak.

koncert a parton fesztivalok.info
Klassz a pARTon! – Balatonalmádi
képforrás: Klassz a pARTon! – Facebook

A Klassz a pARTon! klasszikus zenei fesztivált 2015-ben alapította Érdi Tamás Liszt-díjas zongoraművész. A fesztivál ötletét egy varsói fellépése adta, amikor a Łazienki parkban hét-nyolcezer ember előtt adott koncertet egy tüneményes tó partján. Évről évre rendszeresen visszahívták, és a sikert tapasztalva egyre erősödött benne a gondolat, hogy itthon is jó lenne hasonló vízparti koncertekkel szórakoztatni a zenét kedvelő közönséget. Szerencsére elképzelése támogatásra talált, és az eltelt évek bebizonyították, hogy a fesztivál egyedi értéket képvisel.
Az esemény rendhagyó módon, de igényes programokkal népszerűsíti a klasszikus zenét, interaktív, játékos koncertekkel a gyerekeket ismegszólítja, valamint bemutatkozási lehetőséget teremt fiatal zenész tehetségek számára.
Az elmúlt 9 évben közel 400 ingyenes program valósult meg, melynek keretében a 33 település 73 helyszínén 200 szólista és 70 zenekar lépett fel.

Érdi tamás fesztivalok.info
Érdi Tamás zongoraművész
képforrás: Klassz a pARTon! – Facebook

További információ: https://www.klasszaparton.hu/hu, https://www.facebook.com/klasszaparton

Klassz a pARTon! Fesztivál
2024. július 12–30., balatoni települések és Tata

https://www.klasszaparton.hu/hu

Nyitókép: Klassz a pARTon! – Balatonalmádi, képforrás: Klassz a pARTon! – Facebook

Oszd meg másokkal is az eseményt!