Kávéház fesztivalok.info
Egyéb,  FESZTIVÁLOK

KÁVÉHÁZAK ÉJSZAKÁJA – IDÉN ELŐSZÖR BUDAPEST MELLETT VESZPRÉMBEN IS!

Szeptember 25–26. között 13 helyszínen 50 program vár idén először Veszprémben is a Kávéházak Éjszakája. Ezt követően október 9–10. között pedig a főváros 30 kávéházában közel 70 ingyenes programmal készülnek a szervezők, hogy egy kicsit megálljunk, és egy jó kávé mellett belekóstoljunk a kultúrába is.

A két várost és két hétvégét magába foglaló rendezvénysorozaton zenei koncertek, könyvbemutatók, irodalmi beszélgetések és dedikálások, gyerekprogramok és kávészakmai, illetve kóstolóprogramok várnak.

“…a barátok között eltöltött minőségi idő, akár egy csésze kávé mellett a legértékesebb lehet az életünkben…”

„Minden helynek van egy lelke, ami a zene, az irodalom, a jó beszélgetések és közösségi programok által megmutatkozhatnak. A tradicionálisan erős magyar kávéházi kultúra és általában véve a kultúra kohéziós erejének megmutatása mellett célunk, hogy rávilágítsunk arra, hogy a közösségben való élet boldogabbá tesz, a barátok között eltöltött minőségi idő, akár egy csésze kávé mellett a legértékesebb lehet az életünkben. Mindemellett szeretnénk megmutatni, hogy a kultúra közelsége, szeretete sosem hagyja, hogy magányosnak érezzük magunkat. Hisszük, hogy rendezvényünkkel egy emberibb világot teremtünk.” – fogalmazott Serfőző Krisztina főszervező.

2021. szeptember 25–26.
KÁVÉHÁZAK ÉJSZAKÁJA VESZPRÉM

A budapesti sikert követően – Balaton Európa Kulturális Főváros 2023-nak köszönhetően – idén a királynék városában, Veszprémben is útjára indul a Kávéházak Éjszakája. Egy hétvégén át 13 izgalmas helyszínen mintegy 50 ingyenesen látogatható programmal startol a rendezvénysorozat Veszprémben.

A veszprémi programok között Hobo József Attila-estjét és Karinthy Kabarét is láthatja a közönség.
A Kávé és Teaház az Íródeákhoz vasárnap Pilinszky-udvarrá alakul, ahol három program: két előadás Turek Miklós főszereplésével, illetve a Kosbor együttes közreműködésével, és egy kiállítás is megemlékszik Pilinszky születésének 100. évfordulójáról.
Gerendás Péter az Incognitóban fog zenélni, a Papírkutyában pedig Saiid lép fel.

A zenei műfaj sokféleségét a helyszínek atmoszférájához igazították a szervezők, különös figyelmet fordítva arra, hogy a városon kívülről érkező programok mellett helyet biztosítsanak a helyi értékek, művészek fellépésére is. Így kapott helyet például a Ethnokor a Tizen1 előtt, a Latin Formáció a Maricában, vagy Bakos Árpád és barátai a Historia Hangvillában.

Október 9–10.
KÁVÉHÁZAK ÉJSZAKÁJA BUDAPEST

Idén közel 20 koncerttel kedveskedik a jazz műfaj szerelmeseinek: David Yengibarian két helyszínen is fellép, Arif Erdem Ocak több százéves török dallamai pedig a Zsivágóban lesznek hallhatóak.
Különleges programnak ígérkezik Gerendás Péter élő koncertlemez-felvétele, aki még az Ibolyában is fel fog bukkanni az eseményen.
Az IF Kávéházban igazi jazz csemege Neumann Balázs triója vagy a brazil, vérbő dallamokat játszó Sulamerijazz.

Készülő regényéből olvas fel Frei Tamás, valamint találkozhatsz Kepes Andrással és vendégeivel is.
Ha a történelemre vagy kíváncsi a Nemzeti Emlékbizottság által kiadott Magyar Hősök című kötettel is megismerkedhetsz, amely az év egyik legfontosabb kiadványaként a pápának adott ajándékok egyike volt.

A Scruton Közösségi Térben több tematikus beszélgetésen is részt vehetsz, melyeket Turek Miklós felejthetetlen Faludy monodrámája zár.

Mindemellett lesznek gyerekeknek és kamaszoknak szóló könyvbemutatók is.

Kávéházi program fesztivalok.info
Kávéházak Éjszakája
képforrás: Nap Média

Kávékóstolás
A rendezvény idén beerősít a kávékóstoló programokból. Számos baristabemutató és kóstoló program vár a város különböző pontjain. Belekóstolhatsz a „specialty” kávézás koronázatlan királyának számító Kaffeine és Tamp and Pool kávéiba, a Horizont Café válogatásaiba és a szeptember berobbanó, a Millenáris Szélkapuban található Nor/ma Grand kávékülönlegességeibe. Mindemellett kávés programokkal vár a BruBeri, a Cosy, a Cafe Frei és a Kávétársaság is, a Három Hollóban pedig izgalmas szakmai beszélgetés lesz a kávézók jövőjéről.
A szervezésnél a legkisebbekre is gondoltak: az Asztalkában, a Művészben és a Smúzban gyerekirodalmi programok fogadják a családokat.

A helyszínek befogadóképessége korlátozott, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik, így a kiválasztott programra érdemes időben érkezni. Egyes programok esetében regisztrációt kérnek a helyszínek!

Nézz körül, s válaszd ki, melyik helyszín és program áll legközelebb a szívedhez!

KÁVÉHÁZAK ÉJSZAKÁJA
2021. szeptember 25–26., Veszprém (több helyszínen)
2021. október 9–10., Budapest (több helyszínen)

https://www.kavehazakejszakaja.hu

További információk és részletes programok: https://www.kavehazakejszakaja.hu

Nyitókép: Kávéházak Éjszakája, képforrás: Nap Média

Oszd meg másokkal is az eseményt!