gyerekek fesztivalok.info
FESZTIVÁLOK,  Gyermek / Családi

Európa szinten is ritkaság a Kalandra Fül Fesztivál

Idén is megrendezi az Óbudai Danubia Zenekar hazánk egyetlen, kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szóló klasszikus zenei fesztiválját. A Kalandra Fülnek augusztus 28–29-én a Budapest Music Center ad otthont.

A Kalandra Fül Fesztivál Magyarország egyetlen klasszikus zenei fesztiválja, amely kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szól. Idén második alkalommal két napon át egy helyen találod a legjobb, a legviccesebb és a legszerethetőbb előadásokat, amelyek mind egy célt szolgálnak: szórakoztatva hozza közelebb a klasszikus zenét a gyerekek szívéhez. A fesztivál házigazdája az Óbudai Danubia Zenekar, akik innovatív előadásaikkal az elmúlt években lelkes gyermekek ezreinek bizonyították, hogy a klasszikus zene mennyire menő. A fesztivál művészeti vezetője Hámori Máté, több tucat újító előadás megálmodója és a zenei utánpótlás-nevelés kiemelkedő alakja. A fesztiválra különleges programot állított össze.

Programajánló

A Danubia négy saját ifjúsági produkcióval készül, sor kerül Dobszay-Meskó Ilona és Lukácsházi Győző mesejátékának, a Jancsi és Juliskának előadására, és a fesztiválon vendégeskedik a Magyar Állami Operaház Leánder és Lenszirom című produkciója is Hamar Zsolt vezényletével. Több előadás születik koprodukcióban erre az alkalomra, a zenei programot pedig kreatív foglalkozások, hangszersimogató, élő zeneautomaták és a Pagony Kiadó csendszobája egészítik ki, valamint a hallásvédelemre is felhívják a figyelmet szakemberek segítségével. A fesztiválhangulat nem áll meg a BMC falainál: villámkoncertekkel, pop-up produkciókkal készülnek köztereken a zenekar művészei, akik a koncertterem környékére is elviszik majd a fesztivál hangulatát.

A fesztivál mindkét napjának délelőttjén a ÓDZ két-két saját ifjúsági produkciója lesz látható (Tom, a virtuóz / Fúgafogó / Mozart, a csokigolyók sztárja / Szimfonikus táncház), további három előadás kifejezetten erre az alkalomra készül koprodukcióban, az utolsó program pedig – Tallér Zsófia: Leánder és Lenszirom – a Magyar Állami Operaház vendégelőadása, amelyet az Eiffel Műhelyházban láthatsz majd.

gyerek zenekarral fesztivalok.info
Kalandra Fül Fesztivál
képforrás: ÓDZ, fotó: Valuska Gábor

Kalandra Fül Fesztivál programjai
Augusztus 28. (szombat)
Tom, a virtuóz (10 óra) ● Fúgafogó (11.30 óra) ● Csengőhang szimfónia – Eszterlánc Mesezenekar, Danubia Zenekar kamaraegyüttese (15 óra) ● Hangszersimogató Lakatos Györggyel (16.30 óra) ● Jancsi és Juliska (18 óra)

Augusztus 29. (vasárnap)
Mozart, a csokigolyók sztárja (10 óra) ● Szimfonikus táncház (11.30 óra) ● Hangszersimogató Lakatos Györggyel (13.30 óra) ● Hanghullámok lovasai – Superar Gyermekkórus, Danubia Zenekar kamaraegyüttese (15 óra) ● Leánder és Lenszirom (18 óra)

Programfüzet itt: https://drive.google.com/file/d/11jRabQw2giKG_PfYY8JL1rkvTxJOLExI/view?usp=sharing)

KALANDRA FÜL FESZTIVÁL
Klasszikus zenei gyerek- és családi fesztivál
2021. augusztus 28–29., Budapest (Budapest Music Center)

https://utazenehez.hu

További információ: https://utazenehez.hu

Nyitókép: Kalandra Fül Fesztivál, képforrás: ÓDZ, fotó: Posztós János

Oszd meg másokkal is az eseményt!