jazz fesztivalok.info
FESZTIVÁLOK,  Zenei

Augusztusi JAZZFESZTIVÁLOK

A csodálatos helyszíneken kiváló zenészek, kellemes dallamok nyújtanak hűsítő élményt a meleg nyári estéken. Augusztusban ismét szól a jazz az ország számos pontján, amelyet több helyen kiváló borok kóstolgatása közben élvezhetsz. Íme 9 jazzfesztivál és olyan esemény, amelynek programjai között kiemelt helyet kap ez a műfaj.

Programajánló

1. JAZZFIESTA
2023. augusztus 3., 17., 20 órától, Balatongyörök (Templom alatti tér)

A nyári szezonban, karnyújtásnyira a Balaton-parttól igazi fiesta érzést élhetsz át és fergeteges hangulatban élvezheted a jazzt.
Fellépő zenekarok augusztus 3-án: Demeter László és barátai, km. Frankie Lato (hegedű) ● Tabatabai Nejad Flóra & Blues 4 You Band
Augusztus 17-én: Dés László Free Sounds Quartet ● Yulaysi Miranda & Révész Richárd Latin Quartet
További információ: https://balatongyorok.hu/programok/jazzfiesta-augusztus-3

2. PALOZNAKI JAZZPINIK
2023. augusztus 3–5., Paloznak (több helyszínen)

4 színpadon, több mint 40 koncerttel a festői szépségű balatoni településen, a fűben ülős pikniktől a klubhangulaton át a nagykoncertig, a jó boroktól a fantasztikus zenéig minden együtt lesz a 11. Paloznaki Jazzpikniken! Augusztus 3-án Nik West és Rick Astley nyitja a háromnapos pikniket, 4-én a Thievery Corporation zenél a nagyszínpadon, majd Dirty Loops ad koncertet a dűlőben, 5-én azIncognito ígér felejthetetlenzenei élményt, a zárókoncertet pedig a 80-as évek legendás jazz-funk fusion bandája, a Level 42 adja. A kiváló zene mellett fontos a minőségi gasztronómia, a helyi termelők jelenléte és a fenntarthatóságra való odafigyelés.
Kapocslódó cikk: PALOZNAKI JAZZPIKNIK
További információ: https://jazzpiknik.hu, https://www.facebook.com/jazzpiknik

3. DEBRECENI BOR- ÉS JAZZNAPOK
2023. augusztus 3–6., Debrecen (Nagyerdő)

Hazánk legrégebben (már 1972 óta) működő jazzfesztiválja idén három zenei színpadon vonultatja fel a jazz műfajában alkotó hazai zenészek és zenekarok élvonalát: a fiatal, kísérletező jazzistákat és a tapasztalt, ismert jazzmestereket, akik 40+ formációval érkeznek a színpadokra. A borokat tekintve pedig hazánk mind a 6 borrégiója és mind a 22 borvidéke bemutatkozik 67 borászaton keresztül, amely palettát több mint 20 étterem, bisztró és food truck kínálata egészíti ki.
Kapocslódó cikkünk: DEBRECENI BOR- ÉS JAZZNAPOK
További információ: https://boresjazz.huhttps://www.facebook.com/boresjazznapok

4. JAZZFŐVÁROS
2023. augusztus 3–6., Kecskemét (Domb Beach strand)

Augusztus 3. és 6. között hetedik alkalommal válik a jazz fővárosává válik Kecskemét. A négy nap alatt az öt színpadon 120 zenész lép fel, akik tíz országból érkeznek majd. A fesztivál előzményeként kerül sor a 3. Jazztáborra, amely belefolyik a fesztiválba, valamint a nagyszabású esemény a zene mellett színes szabadidős programokat is kínál. Így lesz tánc, strand, sport, gyerekjátékok és gasztronómiai különlegesség is. A fesztivál házigazdája idén is Freddie lesz.
Kapocslódó cikkünk: JAZZFŐVÁROS Fesztivál
További információ: https://jazzfovaros.hu/programok, https://www.facebook.com/jazzfovaros

5. TUTU JAZZ NAPOK
2023. augusztus 7–8., Eger (Valide Szultána Fürdőrom)

A Gárdonyi-napok keretében ingyenes jazzkoncerteket élvezhetsz a Valide Szultána Fürdőromnál.
Program: Balázs Elemér Quartet / Oláh Krisztián Quartet (augusztus 7.) ● Varga Bendegúz Quartet / Pocsai Kriszta Quintet (augusztus 8.)
Kapcsolódó cikk: GÁRDONYI NAPOK
További információ: https://visiteger.com/programok/osszes/gardonyi-napok-2023

6. ZEMPLÉNI FESZTIVÁL – Esti Jazz programsorozat
2023. augusztus 11–19., Sárospatak (Borterasz)

Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális fesztiválja augusztus 11-től 19-ig vár a csodálatos természeti környezetben, a gyönyörű történelmi helyszíneken. Az összművészeti rendezvény több mint 30 éve adja meg a felfedezés örömét az irodalmi, a színházi és a táncszínházi előadások és a kiállítások során csakúgy, mint a helyszínein elérhető gasztronómiai és borászati értékekben, valamint a különböző zenei műfajokban.
Az Esti Jazz programsorozat fellépői: Kalmár Panni & Jozzy fado duo ● Fusio Group ● Sárik Péter Trió ● Bolba Éva Trió ● Rátonyi Róbert Trió feat. Nagy Balázs ● Kollmann Gábor Quintet ● Oláh Krisztián Quartet
Kapcsolódó cikk: ZEMPLÉNI FESZTIVÁL
További információ:
https://www.zemplenifesztival.hu/programok/

7. SZOBOSZLÓI DIXIELAND NAPOK
2023. augusztus 18–19., Hajdúszoboszló (Szabadtéri Színpad)

Ha szereted a jazzt, akkor Hajdúszoboszlón a helyed, ahol augusztusban a dixie-muzsika szerelmeseit várják. Idén fellép: Molnár Dixieland Band / Hot Jazz Band (augusztus 18.) ● Benkó Dixiland Band / Bohém Ragtime Band (augusztus 19.)
További információ: https://hajduszoboszlo.hu/rendezvenyek/szoboszloi-dixieland-napok

8. SZENTENDREI BORKORZÓ (korábban Szentendrei Jazz- és Bornapok)
2023. augusztus 25–27., Szentendre (Duna-korzó)

A Szentendrei Jazz- és Bornapok 2023-ban is a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál részeként kerül megrendezésre Borkorzó néven. A Duna-korzón a helyi és országosan is ismert pincészetek borait kóstolhatod végig, mellé pedig jobbnál jobb koncertek szólnak a színpadon. Többek között olyan fantasztikus fellépőkkel találkozhatsz, mint az Anima Sound System 30, Molnár Ferenc Caramel, a Jazzformers feat Szabó Enikő, Jónás Gabriella, a Sárik Péter Trió & Falusi Mariann, de itt lesz a Borbély Műhely és a Mörk is.
További információ: https://www.facebook.com/borkorzoszentendren, https://szentendreprogram.hu/fesztivalok/borkorzo-szentendren

9. DJANGO FESZT Budapest
2023. augusztus 27., Budapest (Margitsziget, Kristály)

1 nap – 2 színpad – 7 zenekar – 50 zenész
Django swing, jazz, magyar cigányzene, világzene, azaz a zenei világok találkozása. A manouche jazz legjelentősebb képviselői Django Reinhardt gitáros és Stephane Grappelli hegedűs voltak – az esemény az ő emlékük előtt tisztelegve kapta a Django Feszt nevet.
További információ: https://djangofeszt.hu/program-2023, https://www.facebook.com/DjangoFesztBudapest

Nyitókép képforrás: pixabay.com

Oszd meg másokkal is az eseményt!