Ferőrákos Kőfejtő fesztivalok.info
FESZTIVÁLOK,  Szabadtéri színház

FERTŐRÁKOSI BARLANGSZÍNHÁZ

Ízelítő a Fertőrákosi Barlangszínház 2023-as évadából

A Barlangszínház idén is a műfajok kavalkádját kínálja: opera, operett, musical, táncjáték és koncertek helyszíne lesz.

Programajánló

Mert másról álmodunk… címmel hagyományosan a Sopron Táncegyüttes nyitja az évadot (május 20.), amely másnap a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportjai, népzenészei és a Pendelyes Táncegyüttes előadásával folytatódik.

A Rátonyi Róbert Színház operett-előadásában a Mágnás Miska ismert dallamai csendülnek fel (május 27., 28.). A TBG Production a Gyöngyhajú lány balladája musicalt hozza el (június 3.), melyben az ExperiDance táncművészei mellett kiváló musicalszínészek szólaltatnak meg 21 szenzációs Omega-slágert. A műben fellép Kóbor János lánya, Kóbor Léna is, aki ezzel tiszteleg édesapja előtt.

A Kvártélyház Szabadtéri Színház a népszerű musicalt, A Pál utcai fiúkat mutatja be (június 9., 10.), a Rátonyi Róbert Színház pedig a Cigányszerelem operettel készül (július 16., 17.).

Igazi különlegesség lesz A Kockahas – a magyar zenés színház történetének első, egyszemélyes musical comedyje, amelyet Feke Pál művész játssza egyedül, de felvételről közreműködnek a történet további szereplői, a magyar színházi és zenei élet kiválóságai. 

A Budapesti Operettszínház a Bozsik Yvette rendezte Hegedűs a háztetőn című musicallel érkezik (augusztus 4., 5.), az ExperiDance és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáival pedig bemutatásra kerül a Fergeteges – Sissi legendája táncdráma (augusztus 26.).

Az évad zárásaként a Sissi, a császárné című balettet mutatják be (szeptember 9.).

A Győri Filharmonikus Zenekar három alkalommal is ad hangversenyt: lesz Szimfonikus ABBA (június 18.), érkezik Rost Andrea, a világhírű szoprán énekesnő (július 2.), és felcsendülnek az Örökzöld klasszikusok is (augusztus 19.).

A Carpathian Impressions nagy sikerű formáció – Polgár Éva, Borbély László és Varga Gábor zongoristák – a teltházas New York-i Carnegie Hall után először hazánkban a Fertőrákosi Barlangszínházban tartja hazai koncertjét, bemutatva a Kárpát-medence zenei örökségét (július 9.).

A családoknak szól a Cinderella családi mesemusical (július 1.), valamint a Vadak Ura – The Covenant című családi musical (július 22., 23.) de a barlangban családi napokat is rendeznek izgalmas témákkal, kulisszajárással. Lesz például Kőkorszaki családi nap, Szent Iván-éj és Denevérek éjszakája is.

Koncertek

100 Tagú Cigányzenekar művészei sztárszólistákkal (május 26.) ● Neoton együttes (július 7.) ● Ébredés – Kökény Attila és Rakonczai Viktor közös koncertje (július 8.) ● Ákos (július 14., 15.) ● Fenyő 75 – Fenyő Miklós, vendég: Szandi (augusztus 18.)

A tavalyi év sikere után idén is lesz JazzCsütörtök zenével és borral: játszik a Wine O’Clock zenekar (június 15.), a Mr. Moodburn zenekar (július 20.), illetve a Czakó Virág Quartet (augusztus 17.).

Az Ötórai hangoló koncertsorozat keretében Párizs romantikus világába kalauzol el Jacsó Erika és Aba-Nagy Zsuzsanna (július 30.), valamint Madrid elevenedik meg Harka-Szarvas Anna és Kékes Kata előadásában (augusztus 27.).

FERTŐRÁKOSI BARLANGSZÍNHÁZ
2023. május 20. – szeptember 9., Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház
https://www.fertorakosikofejto.hu/hu

További információ: https://www.fertorakosikofejto.hu, https://www.facebook.com/barlangszinhaz

Nyitókép: Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház, képforrás: Pro Kultúra Sopron

Oszd meg másokkal is az eseményt!