Ferőrákos Kőfejtő fesztivalok.info
FESZTIVÁLOK,  Szabadtéri színház

BARLANGSZÍNHÁZ 2024

Ízelítő a Fertőrákosi Barlangszínház 2024-es évadából

A Barlangszínház idén is a műfajok kavalkádját kínálja: vígjátékok operettek, musicalek, táncjátékok, komoly- és könnyűzenei koncertek helyszíne lesz.Sztárszínészek, ikonikus énekesek lépnek fel a minőségi és igényes szórakoztatás jegyében.

Programajánló

Az évadot május 19-én a Szállj fel, szabad madár! című látványos koncertshow nyitja meg: ismert énekesek előadásában hallhatod az István, király rockopera nagy dalait, Kormorán-slágereket, és a nemzeti életérzéssel összefüggő számokat a Honfoglalástól egészen Máté Péter Hazám című örökzöldjéig.

Május 25-én és 26-án a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület hagyományos gálaműsorait láthatják a nézők. A Néptáncünnepen fellépnek felnőttek és a tánckar legkisebb tagjai is.

Az idei évadban számos népszerű musical szerepel a programkínálatban: így láthatod például a Robin Hood-ot a Westend Színház előadásában május 31-én és június 1-én, visszatér Fertőrákosra a nagy sikerű Omega-musical, a Gyöngyhajú lány balladája a TBG Productiontől június 9-én, a Meseautó  pedig június 21-én és 22-én érkezik a Kvártélyház Szabadtéri Színház előadásában. A Hair-t  a Soproni Petőfi Színház és Kvártélyház Szabadtéri Színház együttműködésében július 27-én és 28-án láthatod, a Sakk ikonikus musicalt, a szerelem, aszenvedély, ajáték és a küzdelem darabját augusztus 17-én és 18-án a PS Produkció előadásában élvezheted, az évadot pedig majd a Nikola Tesla – Végtelen energia című musical zárja szeptember 15-én, amit a TBG Production mutat be.

Komolyzenében sem lesz hiány. Június 2-án a Győri Filharmonikus Zenekar Hollywood Classics című előadásukkal lépnek fel, míg augusztus 24-én We all love Ennio Morricone címmel adnak koncertet.
A Dohnányi-teremben összesen három alkalommal várnak: június 23-án nyitányként Anton Bruckner születésének 200. évfordulójára hívják fel a figyelmet a soproni zenészek Bruckner WARM UP! címmel. Az Opera Stúdió Sopron ifjú szólistái kétszer, június 30-án és július 6-án mutatkoznak be. Disco Symphonic címmel a Melody Maker zenekar a Győri Filharmonikusokkal június 29-én  lép fel a Barlangszínházban. 
Giacomo Puccini 100 éves születésnapja előtt tisztelegve a Piknik 35′ program, amelynek keretében augusztus 19-én nemzetközi gálakoncertet tartanak: Puccini mellett Ludwig van Beethoven, valamint Kodály Zoltán művei hangzanak el.

Minden idők egyik legnagyobb és legnépszerűbb magyar nagyoperettjét, a Csárdáskirálynőt július 5-én és 6-án a Rátonyi Róbert Színház produkciójaként láthatod. Ugyancsak a társulattól július 7-én a családoknak, kicsiknek és nagyoknak szól a Frakk, a macskák réme című zenés meseelőadás.
A Sybill operett augusztus 2-án kerül színre a Rátonyi Róbert Színház produkciójaként.

A TBG Production Kft- től augusztus 4-én jön a Fergeteges- Sissi legendája  táncelőadás augusztus 4-én, a Veres 1 Színház pedig két produkcióval is érkezik: az Anconai szerelmesek című zenés komédiát augusztus 10-én, a Ne most, drágám! vígjáték pedig augusztus 23-án mutatják be.

Nem maradnak el a könnyűzenei koncertek sem: Koós Réka és a Stúdió 11 Ensemble zenekar július 20-án lép fel, a Margaret Island augusztus 3-án, SwingGirls címmel Balássy Betty, Wéber Helga, Wéber Zsófia énekesnők adnak zenekaros, különleges hangzású koncertet szeptember 1-jén, Rúzsa Magdi pedig szeptember 14-én lép fel.

BARLANGSZÍNHÁZ – 2024-es évad
2024. május 19. – szeptember 15., Fertőrákos (Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház)
https://www.fertorakosikofejto.hu/hu/hirek/ime-a-2024-es-evad-programja

További információ: https://prokultura.jegy.hu/ticketsearch/city/fertorakos, https://www.facebook.com/barlangszinhaz

Nyitókép: Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház, képforrás: Pro Kultúra Sopron

Oszd meg másokkal is az eseményt!