koncert
FESZTIVÁLOK,  Művészeti,  Szabadtéri színház,  Zenei

Fesztiválozz ESZTERGOMBAN!

Minőségi fesztiválok és rendezvények sora várható Esztergomban, amelyek minden korosztály igényeit kielégítik majd. A kiemelt turisztikai és városi esemény között szerepel többek között a Múzeumok Éjszakája, az MCC Feszt vagy az Esztergomi Szent István-napok.

Programajánló

AKKOR ÉS MOST JÁRMŰ EXPO
2024. április 27–28., Rugby Club
Programok: Járműkiállítás (április 27–28.) ● Lampionos hajós felvonulás (április 28.) ● Koncertek: Ladánybene27 (április 27.) ∙ Radics Gigi (április 28.)
Információ: https://www.facebook.com/jarmukiallitasesztergom, https://fesztivalsziget.hu

LAMPIONOS HAJÓS FELVONULÁS
2024. április 30., 20.30 órától, Kis-Duna sétány

Az évtizedes múltra visszatekintő Lampionos Hajós Felvonulás mellett többek között fotós workshoppal, gasztronómiai élményekkel és koncerttel is várnak. Az esemény fénypontja a 20.45 órakor kezdődő Lampionos Hajós Felvonulás, ahol most is kreatív elemekkel és színes fényekkel feldíszített hajók, csónakok tekinthetők meg, miközben azok zenei aláfestés mellett csordogálnak a Kis-Dunán. A felvonulás műsorvezetője Szujó Zoltán lesz, zárásként pedig 22 órától az Anna and The Barbies ad koncertet a Rugby Club területén.
Információ: https://visitesztergom.hu/programok/lampionos-hajos-felvonulas

PROGRAMSOROZAT ANDRÉ KERTÉSZ SZÜLETÉSÉNEK 130. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL
Többek között a Balassa Bálint Múzeumban június 23-ig megnézhető az André Kertész Esztergomban című tárlat, az Esztergomi Szent István Strandfürdőben akár Te is újra elkészítheted a legendás fotós képeit, idén is lesz Esztergomi Fotográfiaiai Biennálé, s kiállítják majd a 10 Csoda Esztergomban című fotópályázat képeit is.
Információ: https://visitesztergom.hu

LABDARÚGÓ-EURÓPA-BAJNOKSÁG KÖZVETÍTÉSE
2024. június 14. – július 14., Széchenyi tér
A labdarúgó-mérkőzéseket kivetítőn keresztül nézheted a város főterén, ahol garantált lesz a remek hangulat.
Információ: https://visitesztergom.hu

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA
2024. június 22., több múzeum és kiállítóhely
Az idei évben Esztergom a Múzeumok Éjszakája országos rendezvény kiemelt vidéki városaként jelenik meg Székesfehérvárral közösen. Esztergomban és Párkányban összesen 12 múzeum és látogatóközpont készül egyedi programkínálattal az eseményre, amelyeket egyetlen jegy megvásárlásával tudsz bejárni.
Információ: https://visitesztergom.hu

ESZTERGOMI VÁRSZÍNHÁZ
2024. június 28. – augusztus 10., (Esztergomi Várszínház, Bazilika előtt)

A 35 éve folyamatosan működő Esztergomi Várszínház idei évadát is a változatos programkínálat jellemzi.
Nyitásként, június 28-án a Magyarországon kívüli magyar társulatoktól többek között láthatod a Csavar Színház előadásában Arany Jánostól a Nagyidai cigányok című darabot, 29-én pedig a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadásában a Caravaggio-t.
Július 5-én Pengetangó címmel az Esztergomi és a Gyulai Várszínház, valamint az Aradi Kamaraszínház ősbemutatóját láthatod, de itt lesz Pindroch Csaba és Verebes Linda, a L’art Pour L’art Légitársaság, a Magyar Dalszínház és az Éles-Szín Színházi Társulat is egy-egy vidám darabbal. Koncertet ad Szarka Gyula és zenekara, lesz Japán est, s láthatsz táncbemutatókat is. Augusztus 5–9. között megtartják az Esztergomi Művészeti Tábort és lesznek meseelőadások gyerekeknek is. Augusztus 9-én és10-én a Bazilika előtt élvezheted az előadásokat: 9-én Kozma Orsi és a Mendelssohn Kamarazenekar koncertjét, 10-én pedig Bogány Gergely zongoraművész lép színpadra vendégeivel.
Információ: https://www.esztergomivarszinhaz.hu, https://www.facebook.com/esztergom.varszinhaz

MCC Feszt
2024. augusztus 1–3., történelmi belváros
Az MCC Feszt ismét – immár negyedik alkalommal – hangot ad a tehetségnek Esztergomban! Izgalmas beszélgetések, interaktív programok, koncertek, buli 3 napon át Esztergomban, a Kárpát-medence legjelentősebb szakmai-könnyűzenei fesztiválján.  
Információ: https://mccfeszt.hu

SZENT ISTVÁN-NAPOK
2024. augusztus 17–20., Erzsébet park
Immár második alkalommal kerül megrendezésre az Esztergomi Szent István-napok, amelynek keretében koronázó városhoz méltó programokkal készül a város az államalapítás ünnepére. Többek között augusztus 19-én az Erzsébet parkban lesz hallható és látható Szörényi Levente-Bródy János: István, a király 40. éves jubileumi koncertje, amelynek vezető előadói Dolhai Attila, Feke Pál, Malek Andrea, Miller Zoltán, Szomor György lesznek. A előadás ingyenesen lesz megtekinthető.
Augusztus 20-án este Gájer Bálint Fonogram-díjas énekes és a Budapest Jazz Orchestra ad szintén ingyenes koncertet a városban.
Információ: https://visitesztergom.hu/programok/szent-istvan-napok

HÍDÜNNEP és HÍDFUTÁS
2024. szeptember 21–22., Mária Valéria híd

A két város, Esztergom és Párkány – és ezzel együtt a két ország – közötti Mária Valéria híd megünneplése túlmutat annak fizikai felépítésén, az egységet szimbolizálja. Szeptember 21-én a Reggeli a hídon című program például a Duna két partjának lakosait hozza össze, immáron második alkalommal. A hídon asztalokat helyeznek el, amelyeknél egy esztergomi és egy párkányi közéleti, illetve civil személy foglal helyet, hogy együtt reggelizve beszélhessék át a híd által megélt határon túli élményeiket. A hídünnep további részeként idén is lesz futás: szeptember 21-én, a nagyszabású 4 kilométeres Hídfutás és Gyaloglás mellett szeptember 22-én fél- és negyedmaratont is szerveznek.
Információ: https://visitesztergom.hu/programok/hidunnep-es-hidfutas

ESZTERGOMI ADVENTI VÁSÁR
2024.november 29. – december 22., Széchenyi tér
Négy hétvégén át kézművesvásárral, szabadtéri koncertekkel, gyermekprogramokkal és jégpályával is vár Esztergom, valamint a téli prémium gasztrokultúra is bemutatásra kerül.
Információ: https://visitesztergom.hu/programok/esztergomi-adventi-vasar

További információ: https://visitesztergom.hu

Nyitókép képforrás: Esztergom, Fesztiválsziget – web

 

 

 

 

 

 

Oszd meg másokkal is az eseményt!