plakát
FESZTIVÁLOK,  Művészeti

ÉREZD SZOMBATHELYT!

– Augusztusi programajánló –

Láss! Hallj! Tapints! Ízlej! – összművészeti pezsgés májustól szeptemberig Szombathelyen.

Immár negyedik alkalommal startolt el májusban az Érezd Szombathelyt! programsorozat, a város kulturális és turisztikai kavalkádja, amely több mint 25 helyszínen 100-nál is több programmal vár szeptemberig. Fülbemászó dallamok, izgalmas koncertek, szórakoztató mozifilmvetítések, tudástárodat bővítő tárlatvezetések, pezsdítő, táncos rendezvények, ínycsiklandó gasztroestek, valamint művészeti programok kavalkádja színesíti a város életét a következő hónapokban. Szinte valamennyi hétvégén lesznek események – mi most a júliusi programokból ajánlunk.

Augusztusi programajánló

Augusztus 3., Isis Galéria Terasz
MŰVÉSZ – Csütörtökön

Nyár …. T. Takács Tibor festőművész – élményfestés az udvarban

Augusztus 4.,  Történelmi Témapark
PIKNIKKONCERT: Zenei kalandozás a filmzene végtelen tengerén – a Wonderfleck duo akusztikus koncertje
Igazi nyáresti lazulós, borozós, finomságokat kóstolgatós, fűben üldögélős est vár a belvárosi kertben, melyhez a bárhangulatot a Wonderfleck – Horváth Andi és Uram János duó – teremti meg, a háttérben pedig a filmes irodalom legnépszerűbb filmjei pörögnek. Maga a koncert ingyenes, de ha piknikkosarat igényelnél, akkor belépőjegyet kell váltani. Ezért a rendezvény regisztrációhoz kötött.

képforrás: Visit Szombathely – web

Augusztus 9., 10., Emlékműdomb
ZENÉS KERTMOZI
A Grease című amerikai zenés filmet augusztus 9-én (szerdán), az I Wanna Dance With Somebody – Whitney Houston története, életrajzi filmet augusztus 10-én (csütörtökön) 21órától láthatod.

képforrás: Visit Szombathely – web

Augusztus 12., Csónakázó-tó
ZÖLD SZIGET – Családi nap
A környezettudatos családi délutánon interaktív, természetközeli játékok, színpadi előadások, sportjátékok, újrahasznos kézműves foglalkozások, civil szervezetek bemutatkozása és babasarok várja a kicsiket és nagyokat.

Augusztus 16., Agróa MSH-terasz
SZERDA ESTI AKUSZTIK – Dánielfy Gergő koncertje

Augusztus 20., Vasi Skanzen
KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ
A tudomány malma
– új állandó kiállítás a megújult Szima-malomban, amely Bárdosi János, a néprajztudomány helyi képviselőjének a munkásságát mutatja be.

Augusztus 24–27., több helyszínen
SAVARIA TÖRTÉNELMI KARNEVÁL – összművészeti fesztivál

4 napon át több száz program, közel 1000 jelmezes felvonuló, múltidéző forgatag, kulturális és hagyományőrzés, autentikus fesztiválhangulattörténelmi időutazás Savariaban.
Az eseményről további részleteket itt találsz: https://www.karnevalsavaria.hu, https://www.facebook.com/savariakarnevalofficial

római katonák
Savaria Karnevál
képforrás: Savaria Turizmus Np. Kft.

Augusztus 30., 31., Püspöki Palota kertje
VÁR A PÜSPÖKI VÁR – Koncertek a szabad ég alatt
Fool Moon (augusztus 30.) ● Pál Dénes (augusztus 31.)

TOVÁBBI ÉLMÉNYEK
Lesznek még komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, a Savaria Múzeum szervezésében számtalan izgalmas, ingyenes tematikus tárlatvezetéssel is gazdagabb lehetsz, legyen szó római étkezési szokásokról, császárokról, Szombathely településfejlődéséről vagy  ötvösművészetről.
Az ízlelőbimbók megdolgoztatására ajánljuk a 108-as Étterem Bucival a világ körül gasztro-utazásait, illetve az Il Gallo Nero Étterem Grillestjeit. Ha a koktélok és jó borok szerelmese vagy a Molo Étterem és a Víztorony Bisztró és Bár kényeztet majd zenés kóstolókkal. S ha még ez sem lenne elég, kellemes nyár esti kerti hangulattal, fröccsterasszal és éjszakai fagylaltozással vár Szombathely legnagyobb múltú családi cukrászata, a Mészáros Cukrászda.

A programsorozat teljes kínálatát, további részleteket itt találsz: https://visitszombathely.com/hu/erezd-szombathelyt

További információ: https://visitszombathely.com/hu https://www.facebook.com/savariaturizmus,

https://www.szombathely.hu

Képforrások: Visit Szombathely – web

Oszd meg másokkal is az eseményt!