borkóstoló
FESZTIVÁLOK,  Gasztronómia,  NE HAGYD KI!

BORTRIATLON 2024

Badacsony újratöltve!

Idén is megrendezésre kerül a történelmi Badacsonyi borvidék évek óta nagy sikernek örvendő rendezvénysorozata, a Bortriatlon, amelynek fókuszában a borvidék három ikonikus szőlőfajtája, a szürkebarát, a kéknyelű és az olaszrizling áll.

A Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület szakembereinek koordinálásával és a borvidék borászainak példaértékű közreműködésével kerül minden évben megrendezésre az eseménysorozat.

Programajánló

Kimagasló fontossággal bír a borvidék életében, hiszen a május és október között megszervezett rendezvénysorozat a tematikus hétvégék által a borvidék három ikonikus fajtájára – a szürkebarátra, a kéknyelűre és az olaszrizlingre – helyezi a fókuszt és igyekszik ezeket méltó módon népszerűsíteni.

Bortriatlon hétvégék 2024-es időpontjai
∙ Szürkebarát Hétvége: május 3-5.
∙ Kéknyelű Hétvége: június 14-16.
∙ Rizling Hétvége: október 25-27.

A tematikus bortúra keretén belül nem csak kiváló borokat tudsz a gazdák tolmácsolásában kóstolni, hanem lehetőséged adódik megismerni a termelők történetét, a szakmai titkokat, valamint a borvidék komoly múltra visszatekintő történetét is.
Remek alkalom ez minden vendég számára, hogy tisztán lássa miként képzelik el egy-egy adott fajtából a borokat, a stílust, és a közös munkát a termelők, valamint ezek a tételek milyen mértékben adják vissza a kiváló adottságokkal rendelkező Badacsonyi borvidéknek az egyediségét és különlegességét.

Egy-egy hétvégén kilenc pincénél összesen tizennyolc féle szürkebarátot, kéknyelűt, rizlinget kóstolhatsz végig a program során! 

Ezt megteheted egyénileg péntek délutántól vasárnapig, vagy bérlet vásárlásával a szombati napon, amikor ingyenes transzferjárattal barangolhatod végig a kilenc pincét. 

Jegyvásárlás: https://badacsony.city-pay.hu

Bortriatlon helyszínek
∙ Badacsony: Istvándy Borműhely ● Németh Pince ● Éliás Birtok ● Málik Pince
∙ Badacsonytomaj: Fata Pince ● Borbély Családi Pincészet
∙ Badacsonyörs: VáliBor- Váli Péter Borászata ● Sipos Borház
∙ Káptalantóti: Büttner Borbirtok

Pincék nyitvatartása
∙ Pénteken: 14–20 óráig
∙ Szombaton: 10–20 óráig (szombaton transzferjárat, de csak a bérletet vásárlóknak!)
∙ Vasárnap: 10–16 óráig

További információ: https://badacsony.com/bortriatlon

Képforrás: Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület

Oszd meg másokkal is az eseményt!