Badacsony fesztivalok.info
FESZTIVÁLOK,  Gasztronómia

BORBARANGOLÁS BORVACSORÁK

Izgalmas ízutazás keretében fedezheted fel a Badacsonyi borvidéket a Borbarangolás valamelyik állomásán. A borvacsorák alkalmával magukkal a borászokkal és családjukkal találkozhatsz, akik mesélnek életükről, munkájukról, hétköznapjaikról.

Badacsony egész évben vár

Vulkánok, borok, ízélmények és Te személyesen – ez vár Badacsonyban egész évben, hiszen a borvidék minden évszakban kínál valami egyedit és megismételhetetlent. Bár karakterét meghatározza a Balaton, hangulata ennél jóval összetettebb, hiszen benne van a szőlők zamata, a vulkanikus talaj ásványossága, a helyi ízek mélysége és az itt élők vendégszeretete, közvetlen kedvessége. Mindezt átélheted, ha részt veszel a 2023. decemberben elkezdődőtt rendezvénysorozaton.

Az esemény mára hagyománnyá vált a borvidéken, mely arra invitál, hogy ősszel és télen is keresd fel a pincészeteket, fedezd fel a badacsonyi borok varázslatos világát, kóstolj bele az ősz és a tél ízeibe, vagy túrázz a dűlők érintésével.

A borvacsorákon hamisítatlan helyi ízek és környékbeli alapanyagokból készült ínycsiklandó menüsorok várnak, a program során pedig megismerkedhetsz a borok készítőjével és családjával, helyi termékeket kóstolhatsz, és bejárhatod a pincét is a gazda vezetésével.

A Borbarangolás időpontjai és helyszínei (2024)

Folly Arborétum és Borászat (január 6., 13.) ● Vulcanus Pizzabár (január 20.) ● Laposa Borterasz (február 3.) ● Hotel Bonvino Badacsony (február 10.) ● Villa Tolnay Borház (február 17.) ● VáliBor Vinotéka (február 24.) ● Folly Arborétum és Borászat (március 2.) ● Dobosi-Stier Pincészet Badacsonyi Fröccsterasz (március 9.) ● Domaine Edegger Pincészet (március 16.) ● Hableány Badacsony (március 23.) ● Sipos Borház és Vendégház (március 30.) ● Németh Pince (április 6.) ● Borbély Családi Pincészet (április 13.) ● Borbarátok Étterem (április 20.) ● Vulcanus Pizzabár (április 27.) ● von Beőthy Pince (május 4.) ● VáliBor (május 11.) ● Rózsakő Vendéglő (május 25.) ● Barna Pince (június 1.)

A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges közvetlenül a helyszíneknél.

Az egyes borvacsorák menüi és részletei ide kattintva tekinthetők meg:
BORBARANGOLÁS BORVACSORÁK KIADVÁNY 2023-2024.

Enni jó, badacsonyi borokat kóstolni nagyon jó, és valljuk be: utazni is jó! De még jobb, ha ezt a hármat együtt tesszük. Minderre a Badacsony régióban egész évben lehetőség nyílik!

Ha teljes élményre vágysz, a jóízű borvacsora után töltsd el a hétvégét a régióban,
pihenj meg a környék igényes szálláshelyein, kapcsolódj ki a változatos programok valamelyikén!

További információ: https://www.badacsony.com, https://www.facebook.com/badacsony.regio.tourinform/

Nyitókép: Badacsony, képforrás: pixabay.com

Oszd meg másokkal is az eseményt!