hangszer
FESZTIVÁLOK,  Gasztronómia,  Zenei

BOR & JAZZ minden mennyiségben

Nyáron több helyen is élvezhetsz olyan programokat, fesztiválokat, amelyeken a bor és a jazz-zene összefonódik, jól kiegészítik egymást. Ha gasztrokulturális élményekre vágysz, az ízletes borok, az igényes zene, a fergeteges hangulat kellemes kikapcsolódást nyújt majd egy-egy nyári estére. Íme hét program, ahol a bor és a jazz minden mennységben jelen lesz, mindez különleges helyszíneken.

1. Pannonhalmi JAZZNYÁR
2022. június 17., július 1., 15., augusztus 5., 19., szeptember 2.

Igényes jazz-zene, kifinomult borok, minőségi gasztronómia és nyáresti hangulat festői tájon – ez a Pannonhalmi JazzNyár, a Pannonhalmi Főapátság nyári jazzkoncertsorozata. Sokszínűségét a fellépő zenészek által képviselt széles zenei paletta, valamint a rendezvények változatos helyszínei is biztosítják. Lesznek majd koncertek a Pannonhalmi Főapátság Gyógynövénykertjében, a főapátság pincészetének panorámás teraszán, a Pannonhalmi Jazz- és Gasztromajorban, valamint a Viator Apátsági Étterem teraszán, ahol három nagyszabású koncertet az étterem jazzvacsora-sorozata egészíti majd ki különböző fellépőkkel.
További információ:
https://pannonhalmifoapatsag.hu/pannonhalmi-jazznyar-2022/

2. ROZÉ, RIZLING ÉS JAZZ NAPOK
2022. július 8–17., Veszprém (Óváros tér)
koncert
képforrás: Veszprémfest

10 nap ● 30 borász ●  30 koncert
A Balaton környéke kiváló borászatainak kínálatát, kézműves ételeket, illetve a hazai jazzélet fiatal egyéniségeit ismerheted meg a rendezvényen. A VeszprémFest kísérőrendezvénye, melynek zenei programjai ingyenesen látogathatók. 30 koncert közül válogathatsz, amelyen többek között olyan kiválóságok lépnek fel, mint a Sárik Péter Trió & Falusi Mariann, Malek Andi Soulistic, a Mojo vagy az Ed Philips and the Memphis Petrol.
További információ: https://veszpremfest.hu/programok/roze-rizling-es-jazz-napok

3. JAZZ ÉS A BOR Fesztiválja
2022. július 13–16., Balatonboglár (Kultkikötő Szabadtéri Színpad)

4 este ● 8 koncert ● 9 borász
A négy nyári estén a minőségi jazz-zene, a finom borok és az ízek kavalkádja nyújt kellemes élményt.
Koncertek: Lounge FM / Mash (július 13.) ● Onion Trió és Kaltenecker / Markó Duó (július 14.) ● Red Stones Quartet / Oláh Krisztián Quartet (július 15.) ● Nagy Emma Quintet / MAO kisformáció – Legendás Albumok, Blue Bitchell (július 16.)
Meghívott borászok: Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet (Balatonboglár) ● Katona Borház (Balatonboglár) Konyári Pincészet (Balatonboglár) ● Légli Szőlőbirtok és Borászat (Balatonboglár) ● Országh Pince (Szőlőskislak) ● Pócz Pincészet (Balatonlelle) ● Gáspár Pincészet (Szigetvár) ● Hujber Pince (Balatonboglár) ● Kalász Pince (Balatonboglár)
További információ: http://www.helyiertek.hu

4. Balatongyöröki JAZZ FIESTA
2022. július 14., 28., aug. 4., 18., Balatongyörök (Dísztér)

A nyári szezonban, karnyújtásnyira a Balaton-parttól igazi fiesta érzést élhetsz át, és fergeteges hangulatban élvezheted a jazz különféle irányzatait (dixieland, funky, blues). Egy pohár hűvös bor, vagy egy finom vacsora mellett a szomszédos éttermekből, bisztrókból is élvezheted a csütörtök esti koncerteket.
Ízelítő a programból: Boombatucada ütőegyüttes / Real Blue / Contempo (július 14.) ● Majercsik Lili Quintet / Lakatos Ágnes Special Zone (július 28.) ● Voice & Gitar – Micheller Mirtill és Pintér Tibor / Szalóki Jazz Classic (augusztus 4.) ● Révész Richard latint estje / Urbán Edina & Urbán Legends (augusztus 18.)
További információ: http://jazzgyorok.com, https://www.facebook.com/jazzfiesta

5. Paloznaki JAZZPIKNIK
2022. augusztus 4–6., Paloznak (több helyszínen)
zenész
képforrás: Paloznaki Jazzpiknik

Bor–Jazz–Balaton. Ha a nyár leghangulatosabb fesztiválját keresed, akkor Paloznakon jó helyen jársz. Karnyújtásnyira a vízparttól újra élvezheted a kiváló koncerteket.
A nagyszínpadon felléptöbbek között: Richard Bona & Alfredo Rodriguez Band (augusztus 4.) ● Emeli Sandé (augusztus 4.) ● Stereo MC’s (augusztus 5.) ● Lisa Stansfield (gusztus 5.) ● Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience (augusztus 6.) ● MF Robots (augusztus 6.)
A világsztárok mellett hazai kiválóságok is fellépnek, valamint idén is maradnak a korábbi években már bevált kisebb, klubos helyszínek, és újra lesz környékbeli borok és a balatoni gasztronómia legjava.
Bővebb cikkünk az eseményről: PALOZNAKI JAZZPIKNIK
További információ: https://jazzpiknik.hu, https://www.facebook.com/jazzpiknik

6. Debreceni BOR- ÉS JAZZNAPOK
2022. augusztus 4–6., Debrecen (Nagyerdei park)
boros válogatás
képforrás: Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

A Debreceni Jazznapok és a Debreceni Borkarnevál összevonásával született meg 2015-ben az új esemény. A Debreceni Bor- és Jazznapok a Nagyerdő szívében vár, ahol hazánk összes borvidékéről érkeznek majd a borászok: 65 borászat mutatkozik be, s válogathatsz a kínálatukból, miközben a színpadokon közel 40, különleges jazzformáció ad koncertet.
További információ: https://boresjazz.hu, https://www.facebook.com/boresjazznapok

7. BOR, MÁMOR, BÉNYE – Fesztivál az erdőbényei kertekben
2022. augusztus 11–14., Erdőbénye (Pincészetek, erdőbényei kertek)
képforrás: Bor, Mámor, Bénye – web

A festői környezetben található erdőbényei kertekben sétálgatva élvezheted a tokaji borokat, a zempléni ízeket és a jobbnál jobb koncerteket.
A koncerteket irodalmi, képzőművészeti és gyermekprogramok, workshopok és túrák egészítik ki.
A fellépőkről hamarosan tájékoztatnak a szervezők, s megtalálod majd az esemény honlapján.
További információ: https://bormamorbenye.hu

Nyitókép képforrás: pixabay.com

Oszd meg másokkal is az eseményt!