FESZTIVÁLOK,  Kiállítás,  KULTÚRA

THE WORLD OF BANKSY – AZ UTCA A FESTŐVÁSZNAM

– A világhírű Banksy-kiállítás Budapesten –

Barcelona, Párizs, Milánó, Prága, Brüsszel, Lisszabon és Dubaji után május 3-tól Budapesten is látható lesz Banksy, a festőzseni street art művész több mint száz alkotása.

A The World of Banksy – Az utca a festővásznam nagy sikerű Banksy-kiállítást a Király utcai Komplex Kiállítóteremben május 3-tól láthatod, amely majd folytatja az útját Velencébe, Nápolyba és New Yorkba.

Kiállításajánló

A világ leghíresebb, láthatatlan graffiti művészének ikonikus utcai képei új színt hoztak a kortárs művészetbe, alkotásai rekordösszegekért kelnek el.Kiállítását már több mint 2 millióan látták eddig, amely átfogó betekintést ad a kivételes művész egész eddigi munkásságába. Banksy fő ismertetőjele, hogy közterületeken alkot jellegzetes stencilezett technikával, művei reflektálnak az aktuális politikai  és társadalmi helyzetekre. Az anonim művész a több mint húsz éves eddigi pályafutása alatt dolgozott már vászonra és más anyagokra is – szövetre, alumíniumra, forexre és plexire –, egy kiállítás alkalmával pedig élő állatokra festett, valamint filmeket is rendez.
A kiállításon graffitik, fényképek, videóinstallációk, lenyomatok és olyan egyedi darabokat láthatsz, amelyeket kifejezetten erre a kiállításra reprodukáltak és gyűjtöttek össze.
Az eredeti művek nehezen érhetők el a nyilvánosság számára, azonban most lehetőséged lesz arra, hogy Budapesten, a város szívében csodáld meg a korszakos zseni alkotásait – a lenyűgöző reprodukciókat –, anélkül, hogy be kellene utaznod a világot.

A kiállítást kurátorai: Manu De RosésEmre Ezelli díszletfestő, díszlettervező, művészeti vezető, számos művészeti kiállítás kurátorai.

Megjegyzés
A kiállításon magyar és angol nyelvű leírások olvashatók, s teljes mértékben akadálymentesített.
A belépők már megvásárolhatók az Eventim.hu felületén.

THE WORLD OF BANKSY – AZ UTCA A FESTŐVÁSZNAM – Banksy-kiállítás
2024. május 3. – szeptember 22., Budapest (Komplex Kiállítóterem)
https://www.eventim.hu/hu/jegyek/the-world-of-banksy-717/promo.html#

Képforrás: Cofo Entertainment

Oszd meg másokkal is az eseményt!