Balatonfüred
Balaton,  FESZTIVÁLOK,  MOZDULJ KI!,  NE HAGYD KI!

BALATONFÜRED egész évben élmény

A 2024-es év kiemelt eseményei

Balatonfüred programkínálata kimagasodik a térségben, minden hétvégén számíthatsz kisebb-nagyobb fesztiválra, gasztronómiai eseményre, sport- és kulturális programra. A város nevével összekapcsolódó, hagyományos eseményeket idén is megtartják, mint például a Jókai-napokat, a Kékszalagot, az Anna-bált, a Borheteket vagy a Romantikus Reformkort.

Balatonfüred a Balaton északi partjának a fővárosa, amely nemcsak gyönyörű fekvésével, történelmi hangulatával, számos látnivalóival, kiváló boraival, hanem színvonalas és különleges programkínálatával is vonzza a turistákat. Évről évre bőséges eseményekkel várnak – legyen szó zenéről, irodalomról, képzőművészetről vagy gasztronómiáról –, amelyek közül már most érdemes többet beírnod a naptáradba.

Füred a 19. században a hazai kulturális és társadalmi élet egyik legjelentősebb központja volt, ahol híres költők, művészek és politikusok töltötték a nyarat. Ma sincs ez másképp: a történelmi és kulturális hagyományok, az évtizedekre visszatekintő rendezvények és a természeti kincsek minden évszakban a városba csalogatják az érdeklődőket. Sétálhatsz egyet a kisvárosban, megnézheted műemlékeit, látnivalóit vagy túrázhatsz egyet a környéken, s persze élvezheted a változatos programokat, amelyekből van bőven: szinte minden hétvégén számíthatsz kisebb-nagyobb fesztiválra, gasztronómiai eseményre, sport- és kulturális programra.

2024-es füredi programajánló

A tavasz és a fesztiválszezon indító eseménye a Füredi Tavaszi Fesztivál (március 15–17.) lesz, melyet sorban követnek majd a város további programjai: így például a Húsvéti programok (március 28. – április 1.) , az Első hajó fogadása (március 30.) vagy a Jókai-napok (május 3–4.)

képforrás: Balatonfüred – Facebook

Vitorlás események: Vitorlabontó Ünnepség és Évadnyitó Vitorlásverseny (május 11.) ● Kékszalag Vitorlásverseny és Fesztivál (július 18–20.).

képforrás: Balatonfüred – Facebook

Gasztronómiai események: Jókai-bablevesfőző verseny (május 4.) ● Városi borverseny (május 10–12.) ● Balatoni Hal- és Borünnep (május 17–20.) ● Borhetek (augusztus 9. – szeptember 1.) ● Füredi Szüret (október 11–13.).

A vitorlás és a gasztoprogramok mellett olyan különlegességekre is számíthatsz, mint a Concours d’ Elegance autós szépségverseny a Tagore sétányon (május 11–12.), a Magyar Mozgókép Fesztivál (június 12–15.) szabadtéri vetítései a legújabb magyar filmek premierjével vagy a nemzetközi fesztiváldíjas filmekkel.

Nem marad el a Magyar Ünnepi Könyvhét balatonfüredi rendezvénye, a Könyv-Bor-Jazz Fesztivál (június 10–15.), lesz Nemzetközi Gitárfesztivál (június 22–29.), folytatódik a Füredi Dixieland Band (június 21.), ahogy a Klassz a pARTon (július 8–14.) koncertjei is felejthetetlen élményeket nyújtanak majd.

A patinás rendezvényt, a 199. Anna-bált (július 27.) ezúttal is Anna-fesztivál (július 22–28.) előzi meg, melyben lesz prímásverseny, szívhalászat, operagála és utcabál is. A Kati Zoób Divatbemutató (augusztus 19.) ismét elkápráztat majd legújabb kollekcióival, ahogy ősszel megrendezésre kerülő  Romantikus Reformkor (szeptember 27–29.) eseményein is számos különlegességre számíthatsz.  

Romantikus Reformkor
Romantikus Reformkor
képforrás: Tourinform Balatonfüred

Az évet a Füredi Advent (november 29. – december 24.) és a Városi Szilveszter (december 31.) ünnepi programjai zárják.

A 2024-es kiemelt balatonfüredi események listáját itt találod:
https://balatonfured.hu/2013/12/21/rendezvenynaptar-2022

További információ: https://turizmus.balatonfured.hu, https://www.facebook.com/balatonfurediturisztikaiegyesulet

Nyitókép: Halász és a Révész szobra, Balatonfüred, képforrás: Fesztiválok.info

Oszd meg másokkal is az eseményt!