Badacsony Bortúra
Balaton,  FESZTIVÁLOK,  Gasztronómia,  MOZDULJ KI!

BADACSONY „BORKÖZELBŐL”

Szakvezetéses bortúrák Badacsonyban

Augusztusban és ősszel folytatódik a bor- és túrakedvelők egyik kedvenc programsorozata, a Badacsony „Borközelből” – Szakvezetéses bortúrák, amelybe egy regisztrációval Te is bekapcsolódhatsz. Körülbelül egy háromórás gyalogtúra keretében ismerheted meg, hogy hol és hogyan születik a badacsonyi bor.

A Badacsonyi borvidék hazánk egyik legkedveltebb és legrangosabb történelmi borvidéke, amelyet a Balaton közelsége különleges adottsággal ruházza fel, a vulkanikus talaj és a hegyet alkotó bazalt pedig igazán unikálissá teszi. A vidéken nagy testű, tüzes, aromákban gazdag, zamatos borok születnek, melyeket a szakvezetéses túrák során meg is kóstolhatsz.

Bortúra páratlan élményekkel

A bortúrának különleges hangulata van, hiszen minden szőlőskert egy külön világ. A borkóstolás és túrázás egyvelegét összegyúrva, pincéről pincére járva finomabbnál finomabb borokat ismerhetsz meg lenyűgöző látvány kíséretében. A bor mellé itt párosul a táj szépsége, a Balaton víztükre és az ég felé magasodó tanúhegyek.
Egy-egy túra három pincészetet érint, ahol 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé pedig borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során képzett szakvezető mesél a borvidékről, Badacsony kialakulásáról, különlegességeiről, legendáiról és az itt élő emberekről.

Bortúrák időpontjai és helyszínei:
Kiinduló állomás a Tourinform iroda, majd:

TIPP! Bakancsos élménytúrák
Szintén a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület szervezésében, folytatva az év elején elkezdett programsorozatot egész évben vezetett, bakancsos élménytúrákkal várnak, amelyeknek keretén belül szakavatott túravezető segítségével felfedezheted a Badacsonyi borvidék ismert nevezetességeit, hegyeit, közben megismerheted történelmi értékeit, állat- és növényvilágát, valamint gazdag, több mint ezer éves szőlő- és kultúrtörténetét. Gyere és éld át személyesen e páratlan szépségű borvidék csodáit!

BADACSONY „BORKÖZELBŐL” – Szakvezetéses bortúrák Badacsonyban
2022. augusztus 10., 17., 24., 31., szeptember 3., 24., október 1., 8., 15. és 22., Badacsonyi borvidék
https://www.badacsony.com/turak/szakvezeteses-borturak-badacsonyban/

További információ: https://www.badacsony.com

Nyitókép: Badacsony,i borkóstolás, képforrás: Tourinform Badacsony

Oszd meg másokkal is az eseményt!