FESZTIVÁLOK,  Gasztronómia

3 szuper GASZTROFESZTIVÁL májusban

Bízva abban, hogy májusban már meg lehet tartani a nagyobb rendezvényeket, ajánljuk figyelmedbe a következő gasztronómiai fesztiválokat. Az események igazi kulináris élményeket kínálnak, miközben az egész család kellemesen szórakozhat a változatos programoknak köszönhetően.

1. MÁTRAI BORNAPOK

2021. május 14–16., Gyöngyös (Fő tér)

Mátrai borok kóstolása, szórakoztató műsorok, népi iparművészek bemutatója és kirakodóvásár, borszentelő szentmise, a város borának kiválasztása és koncertek a programkínálatban.

A fesztivált gyönyörű környezetben, a Mátra lábánál, a Mátrai borvidék központjában, Gyöngyösön élvezheted. A város főterén a borvidék kiváló borászai kínálják boraikat. Mellette a városban működő éttermek is bemutatkoztak, hogy a Mátrai borvidék boraihoz illő gasztronómiai élményt nyújtsanak. A rendezvény az egész családnak kellemes kikapcsolódást nyújt: amíg a felnőttek a borokat ízlelik, addig a kisebbek változatos programokon szórakozhatnak, ismerkedhetnek a népművészettel, kultúránk értékeivel.
Természetesen nem maradhat el Gyöngyös város 2021-es borának ünnepélyes kihirdetése sem.

Mátrai Bornapok
képforrás: Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület

Több mint húszéves hagyomány a városborválasztás Gyöngyösön, ahol 1998 óta minden évben kiválasztanak egy, a Gyöngyösi Hegyközség területén termesztett szőlőből készült száraz, fehér bort, amely egy éven át viselheti a Gyöngyös Város Bora címet, és „képviseli” a várost. Emellett a Polgármester Borát is megválasztják.

Esténként neves együttesek könnyűzenei koncertjeire kerül sor.
Fellépők: Road (május 14.) ● Kowalsky Meg A Vega (május 15.) ● Republic (május 16.)

Ha ezen a hétvégéjén a Mátra „fővárosába” látogatsz, biztosan nem fogsz csalódni a remek programokkal készülő Mátrai Bornapokon!

További információ: https://www.facebook.com/events/309879759992752/

2. PALACSINTAFESZTIVÁL

2021. május 14–16., Szolnok (Szolnoki Széchenyi Parkerdő)

Az év egyik legnagyobb családi fesztiválján palacsinta minden mennyiségben, szórakozás, gyönyörű természeti környezet vár Szolnokon.

A rendezvény az egész család számára nyújt kikapcsolódást a kivételes szépségű és kiemelkedő természeti értékekkel bíró Szolnoki Széchenyi Parkerdő területén található erdei játszótéren, illetve vadasparkban.
A helyszín igazi kuriózumnak tekinthető a 100 hektárnyi zöldterülettel, amely képes feledtetni a város közelségét, és megteremteni az egyedi fesztiválhangulatot.
Délelőtt és kora délután elsősorban a gyerekeknek szóló programoké a főszerep: kézműves foglakozások, vadasparki állatetetés, kalandpark, kicsiknek szóló előadások és jóga, de játszik a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, koncertet ad Halász Judit, Bíró Eszter, valamint Farkasházi Réka és a Tintanyúl is. A családok részt vehetnek palacsintasütő versenyen, este pedig neves előadók és zenekarok adnak koncertet.
Fellépők:
Május 24-én: Király Viktor ● Majka & Curtis ● Lotfi Begi
Május 25-én: Hip Hop Boyz-retroshow ● TNT ● Layzee aka Mr. President ● Dj. Dominique
Május 26-án: Apacuka zenekar

képforrás: pixabay.com

És persze sülnek a palacsinták mindenféle formában és ízesítésben. Kóstolhatsz sósat vagy édeset, tekertet vagy rakottat, gyümölccsel, lekvárral vagy csokival töltöttet, s még számtalan töltelékkel – az biztos, hogy találni fogsz kedvedre valót!

További információ: https://palacsintafesztival.com

3. GOURMET FESZTIVÁL

2021. május 27–30., Budapest (Millenáris Park)

A hazai gasztrokultúra kiemelt rendezvényén idén is az ország legjobb fővárosi és vidéki éttermei, cukrászdái, borászatai, bárjai sorakoznak fel a Millenáris Parkban.

képforrás: pixabay.com

A Gourmet Fesztivál teljes körképet nyújt a hazai gasztrokultúráról: a folyamatosan bővülő résztvevők között épp úgy megtalálod az újonnan megnyíló csúcséttermeket, ahogy a legjobb borászatokat, pálinkafőzdéket és cukrászatokat is. Megismerheted „gasztroforradalom” éllovasait, s egy helyen kóstolhatod meg hazánk legjobb konyháit. A részletekről hamarosan.

További információ: https://gourmetfesztival.hu

Nyitókép képforrás: pixabay.com

Oszd meg másokkal is az eseményt!