Zichy-kastély

helyszín

Zsámbék, Zichy-kastély udvara

dátum

2022. 06. 03. - 05.
Lejárt!

ZSÁMBÉKI PÜNKÖSDI FESZTIVÁL

2022. június 3–5., Zsámbék (Zichy-kastély udvara)

Idén egy háromnapos fesztivállal, az I. Zsámbéki Pünkösdi Fesztivállal nyitja kapuit a Zsámbéki Nyári Színház. A fesztivál egy 28 km-es zarándoklattal indul  Budapesttől Zsámbékig, majd három napon át szól a zene a színház állandó nyári játszóhelyén, a Zichy-kastély szabadtéri színpadán. Játszik majd többek között Szabó Balázs és bandája, a Lóci játszik, a Csaknekedkislány, a Platon Karataev vagy az Aurevoir. 

A pünkösdi háromnapos esemény egy csendes sétával, az I. Zsámbéki Pünkösdi Zarándoklattal indul azok számára, akik vállalkoznak erre a különleges élményre: a résztvevők Budapestről Zsámbékra 28 km-t tesznek meg gyalog a Szent Jakab úton Vecsei H. Miklós színművész vezetésével.

A hosszú pünkösdi sétát ezután egy nyárindító, háromnapos fesztivál követi a legismertebb alternatív zenekarok koncertjeivel a Zichy-kastély udvarán.
Június 3-án fellép a Csaknekedkislány, akik akusztikus koncertet adnak.
A fesztivál másnapján a Zsámbékra visszatérő Platon Karataev, a részben zsámbéki zenészekből álló, rendkívül népszerű Aurevoir és a mindenki szívébe hamar belopózó Lóci játszik lép színpadra, a Pici Szív Tánczenekar pedig Grecsó Krisztián gyerekverseire épülő zenés-táncos-verses gyerekelőadással várja a családokat.
Végül június 5-én a program Szabó Balázs és bandájának koncertjével zárul.

A zarándoklat Facebook eseménye és további információ (indulási és csatlakozási helyszínek, időpontok) itt: https://www.facebook.com/events/1046006242658148

További információ: https://zsambekiszinhaz.hu/punkosdi-fesztival

Nyitókép: Zichy-kastély, Zsámbék, képforrás: Zsámbéki Nyári Színház, fotó: Fejér János