zongora az utcán fesztvalok.info

helyszín

Pécs, belváros
Pécs, belváros

dátum

2023. 09. 04. - 10.
Lejárt!

ZENESZÜRET FESZTIVÁL

2023. szeptember 4–10., Pécs (több helyszínen)

Változatos, elsősorban a komolyzenét és a társművészeteket előtérbe helyező programokban lehet részed szeptember 4–10. között Pécs utcáin sétálva a Filharmónia Magyarország immár hagyományos őszi fesztiválján.

Ezen a hétvégén a fesztivál kimozdítja a koncerttermek falai közül a komolyzenét: Pécs minden szegletét elárasztja a muzsika, hogy a klasszikus komolyzenei hangversenyek mellett még számos kísérőrendezvényen ismerkedhess a zene változatos világával.

A fesztivál során többek között olyan kiváló előadók, együttesek lépnek fel, mint a Danubia Zenekar, a FaReMiDo Operatársulat, a Pannon Filharmonikusok és a Kodály Kórus Debrecen José Cura vezényletével, Francesco Finotti orgonaművész, Pál István Szalonna, a Vivat Bacchus a Szent Efrém Férfikar és még sorolhatnánk.

A Zeneszüret részletes programját itt találod:
https://filharmonia.hu/fesztivalok/zeneszuret-fesztival/programok

A hangversenyek mellett szabadtéri klasszik mozi, családi nap, gyerekprogramok és váratlan, különleges helyszíneken megszólaló zenekarok népesítik be a tereket, utcákat a város különböző helyszíneit, így szórva el egy kis kulturális, szüreti pezsgést az őszi hétköznapokba, ahol a programok forgatagában a közös nevező: a zene.

További információ: https://filharmonia.hu, https://www.facebook.com/zeneszuret

Nyitókép képforrás: Zeneszüret fesztivál – Facebook