Zempléni Fesztivál Sárospatak fesztivalok.info

helyszín

Zempléni települések

dátum

2023. 08. 11. - 19.
Lejárt!

ZEMPLÉNI FESZTIVÁL

2023. augusztus 11–19., Sárospatak és további zempléni települések

Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális fesztiválja augusztus 11-től 19-ig vár a csodálatos természeti környezetben, a gyönyörű történelmi helyszíneken. Az összművészeti rendezvény immár több mint 30 éve adja meg a felfedezés örömét a felvonultatott különböző zenei műfajokban, valamint az irodalmi, a színházi és a táncszínházi előadások és a kiállítások során csakúgy, mint a helyszínein elérhető gasztronómiai és borászati értékekben.

A sokszínűség és a kulturális turizmus művészeti fesztiválja, a Zempléni Fesztivál az élmények harmóniáját nyújtja a csodálatos zempléni tájon. A Tokaj-hegyaljai Nyár keretén belül augusztus 11-től 19-ig vár szimfonikus, népzenei, kamara- és jazzkoncertekkel, gyerekprogramokkal, színház előadásokkal, irodalmi estekkel, kiállításokkal, no és persze a kiváló borokkal.

A fesztivál több mint egy kulturális eseménysorozat, igen széles közönségréteget szólít meg, hiszen lehetőséget biztosít a családoknak, a baráti társaságoknak vagy az egyedül érkezőknek a régió turisztikai és gasztronómiai felfedezésére is. Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs és Tokaj mellett egy tucat más zempléni település szabadtéri helyszínei és legszebb műemlékei adnak otthont az  élvonalbeli magyar és külföldi szólisták, népszerű együttesek produkcióinak. Az események többségét várakban, kastélyokban, templomokban, történelmi emlékhelyeken, borászati örökségvédelmi területeken rendezik meg, melyeknek háttrében a zempléni hegyek húzódnak.

Programajánló

Ha ellátogatsz a Zempléni Fesztiválra, találkozhatsz komolyzenei koncertekkel, a Budafoki Dohnányi Zenekar (a fesztivál rezidens zenekara) és Hollerung Gábor nevéhez fűződő, emblematikus Megérthető zene koncerttel, Cinefonic filmzenei koncerttel, jazz-zenével, népzenével, világzenével, kamaraprodukciókkal, tánccal, gyerekprogramokkal, kiállítással és számos gasztronómiai élménnyel, hiszen a kisebb-nagyobb településeken megrendezett programokhoz sokszor kapcsolódik gasztronómiai élmény is: borkóstolás, vacsorázás vagy épp uzsonnázás lehetősége. A fesztivál nyitó- és záróhangversenyére a sárospataki Rákóczi-várban kerül sor.

A fesztivál részletes programjait itt találod: https://www.zemplenifesztival.hu/programok

TIPP! Az augusztusi napokban a fesztivál olyan válogatott művészeti palettát kínál, amelyért érdemes több napot, akár a teljes időszakot Zemplénben tölteni.

További információ: https://www.zemplenifesztival.hu, https://www.facebook.com/ZempleniFesztival

Nyitókép: Zempléni Fesztivál, képforrás: Interkultur Hungaria, fotó: Nagy Károly Zsolt