karácsonyi díszek

helyszín

Budapest, Vörösmarty tér

dátum

2022. 11. 18. - 2022. 12. 31.
Lejárt!

VÖRÖSMARTY CLASSIC XMAS

2022. november 18. – december 31., Budapest (Vörösmarty tér)

Vörösmarty Classic Xmas néven november 18-án megnyílik a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, amely hagyományos, békebeli karácsonyi hangulattal, de megújult látvánnyal és egyedi programokkal vár egészen szilveszterig.

Klasszikus karácsonyi vásár új köntösben

A Vörösmarty téri karácsonyi vásár megtartva a klasszikus karácsonyok hangulatát új díszbe öltözve, kiemelt látványosságokkal vár Vörösmarty Classic Xmas néven.

Ha a Váci utca felöl érkezel egy hatalmas, zöld és piros színekbe pompázó fenyőfa fogad.

Különleges látványosság lesz a Harisnyaházon díszelgő óriási karácsonyfa-dekoráció is, valamint idén mutatkozik be a Vörösmarty-szobor újszerű takarása, amely befedve is „láthatóvá teszi” a költő emlékművét. A takaráson az eredeti szobor életnagyságú képe mellett versrészleteket olvashatsz magyarul, németül és angolul.

A Vörösmarty tér népszerű attrakciója és a gyerekek kedvence lesz az ingyenesen igénybe vehető kisvasút, amelynek utasai az Oroszlános kút ünnepi díszítésében is gyönyörködhetnek.

Megújult arculattal fogadnak idén a téren felállított gasztronómiai pontok és kézműves faházak. A gasztronómiai kiállítók a hagyományos magyar ünnepi ételeket és italokat kínálják, ahogy a kézművesek is a hagyományőrzés jegyében válogatják össze termékeiket. Lesznek itt csodálatos ékszerek, bőrdíszművek, kézzel készült kerámiák, puha mézeskalácsok és igazi, autentikus üvegdíszek is egészen december 28-ig. Újdonság lesz az a kézműves ház, ahol mindennap más mesterséget és kézművesfortélyt bemutató foglalkozáson vehetsz részt.

A kiállítók között megtalálod az árva és sérült kutyákért dolgozó Vigyél Haza Alapítványt is, amely a rendezvény ideje alatt számos aktivitással várja az adakozókat.

December 31-én szilveszteri bulival zárul a Vörösmarty Classic Xmas.

További információ: https://www.facebook.com/vorosmartyclassicxmas, http://vorosmartyclassicxmas.hu

Nyitókép képforrás: pixabay.com