Károlyi-kastély fesztivalok.info

helyszín

Fehérvárcsurgó, Károlyi-kastély
Fehérvárcsurgó, Károlyi-kastély

dátum

2023. 09. 22. - 24.
Folyamatban...

QUARTETTISSIMO

14. Európai Vonósnégyes Fesztivál

2023. szeptember 22–24., Fehérvárcsurgó (Károlyi-kastély)

A csodálatos fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban megrendezésre kerülő fesztivál célja a klasszikus vonósnégyes zenekultúra terjesztése a fővároson kívül, főként a fiatal generáció körében.

A vonósnégyes lényege a zenei párbeszéd. Az európai párbeszéd pedig a Károlyi József Alapítvány kulturális tevékenységeiben kap kiemelt szerepet, legyen az társadalomtudósok vagy zenészek közti párbeszéd. Ennek köszönhetőet idén is megrendezik a fesztivált, melynek köszönhetően a kamarazene a fővároson kívül is egyre nagyobb közönséget vonz. A fesztivál egyben az ifjú zenészek nemzetközi találkozója is, hiszen minden évben más-más művészeket és ifjú előadókat hívnak meg.

Programajánló

Szeptember 22-én 20 órakor a Korossy Quartet ad koncertet, a programban Bartók és Beethoven egy-egy vonósnégyese szerepel. Szeptember 23-án este a fesztivál díszvendégeként a spanyol Cuarteto Seikilos lép fel, a koncerten Goldmark, Turina és Debussy művei csendülnek fel. Szeptember 24-én 17 órakor az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vezető muzsikusaiból, koncertmesteréből alakult együttes, az ARSO Kvartett zárja a fesztivált. Az est során Dobri, Kodály és Sosztakovics művei szólalnak meg. 

A Magyar Hangszerész Szövetség ismét kiállítja a vonósnégyes hangszereit, míg a zeneiskolák növendékei szombaton 11 órakor a kastélykápolnában lépnek fel, tanúskodva arról, hogy a hagyomány nem vész el a fiatal generációk körében.

A részletes programot itt találod:
https://www.karolyi.org.hu/quartettissimo-xiv-europai-vonosnegyes-fesztival

További információ: https://www.karolyi.org.hu

Nyitókép: Károlyi-kastély – Fehérvárcsurgó, képforrás : Károlyi József Alapítvány