katonák fesztivalok.info

helyszín

Visegrád, több helyszínen
Visegrád, több helyszínen

dátum

2024. 07. 12. - 14.

VISEGRÁDI PALOTAJÁTÉKOK 2024

2024. július 12–14., Visegrád (Királyi Palota, Salamon-torony és további helyszínek)

Idén július 12–14. között kerül megrendezésre a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, mely Európa egyik legrangosabb történelmi fesztiválja, s melynek múltja lassan-lassan négy évtizedes. Három napon keresztül látványos lovagi tornák, pompás királyi menet, esti fáklyás felvonulás, vásár, koncertek és királyi borudvar vár, megidézve azt az utánozhatatlan középkori hangulatot, melynek egyik hiteles helyszíne Visegrád.

A palotajátékok 1985 óta évről-évre július második hétvégéjén állít emléket  az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak, a középkori Európa egyik legfontosabb eseményének.

A történelmi fesztivál 1985-ben szervezték meg először a visegrádi királytalálkozó 650. évfordulójának az emlékére. 1335-ben a találkozón Károly Róbert magyar király mellett Luxemburg János cseh király, Nagy Kázmér lengyel király és a Német Lovagrend tagjai vettek részt, akik egymás között külpolitikai és gazdasági megállapodást kötöttek, a mai napig érezteti hatását.
Nem véletlen, hogy 1991-ben a visegrádi királyi palota falai között írták alá a Visegrádi Egyezményt, mely jelenleg V4 elnevezéssel segíti a közép-európai országok együttműködését.

Programajánló

1000-nél is többen érkeznek Olaszországból, Lengyelországból, Szlovéniából, Németországból, Csehországból, Szerbiából és persze hazánkból is a kosztümös lovagok, zenészek, mutatványosok, táncosok, íjászok, akik három napon át a középkor bűvöletében idézik fel a királyi székváros legfényesebb eseményeit.

A rendezvény legfontosabb programjai a Királyi Palotában – mely a középkor egyik legjelentősebb rezidenciája –, illetve a Salamon-toronyban zajlanak. A királyi menet után bemutatkoznak Károly magyar, János cseh és Kázmér lengyel király lovagjai. A nehézpáncélos katonák mellett a gyönyörű lovasok látványos csatajeleneteken keresztül a lovasíjászattól egészen a kopjatörésig mutatják be a lovas harcmodor legkülönfélébb változatait. Közben a gyalogos bajvívók és a solymászok mellett íjász-, lándzsahajító- és számszeríjászversenyek, középkort idéző táncok teszik izgalmasabbá a hangulatot.

A  szabadtéri színpadon napközben középkori táncbemutatók, komédiások előadásai és bábszínház várja a kisebbeket és nagyobbakat, este pedig régizenei koncertek, s „középkori rock and roll” szól.

Nem marad el az esti fáklyás felvonulás, valamint a közel 1 km hosszú kézműves vásár sem, és lesz Királyi Borudvar is, ahol az ízletes ételek mellett kiváló pincészetek és borászatok borait kóstolhatod.

Légy részese Te is hazánk legnagyobb történelmi fesztiváljának,
élvezd a középkori hangulatot, a lenyűgöző kavalkádot!

Az esemény helyszínei: Királyi Palota ● Salamon-torony ● Lovagitorna-pálya ● Parkszínpad

gyerekek harc fesztivalok.info
Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok
képforrás: Visegrádi TDM

Ne maradj le az év legnagyobb szabadtéri családi programjáról!

(x)

Jegyinformáció: https://palotajatekok.hu/informaciok#jegyinformacio

További információ: www.palotajatekok.hu,
www.facebook.hu/Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

(x) – promóció