helyszín

Villány, több helyszínen
Villány, több helyszínen

dátum

2023. 10. 06. - 08.
Lejárt!

VILLÁNYI VÖRÖSBORFESZTIVÁL

2023. október 6–8., Villány (több helyszínen)

Ismért megkóstolhatod Villány ízeit! Október első hétvégéjén újra összefognak a villányi borászatok és pincészetek, hogy három napon keresztül a nyárzáró–őszköszöntő rendezvényükkel Veled együtt ünnepeljenek. Bor, gasztronómia, hagyományőrzés, kultúra – mindezt megtalálod a kínálatban.

Programajánló

A Villányi Vörösborfesztivál a borvidék egyik legnépszerűbb, egyben a legnagyobb boros eseménye. Élvezheted a legszebb dűlők kiváló borait és az ősz csodás színeit. A pincelátogatások és dűlőséták mellett különböző borkóstolókon vehetsz részt, lesz hordócsapolás, traktoros túra az Ördögárokba, de megismerheted a szőlőfeldolgozást és a borkészítés folyamatait is. Lesznek szakmai beszélgetések, zenés programok, a gyerekeknek foglalkozások, kézműves vásár, valamint a borok mellé most is gasztronómiai élvezet párosul.

A részletes programot itt találod: https://villany.hu/programok/villanyi-vorosbor-fesztival-2023

Az esemény látványos programeleme az ország egyik legszínesebb és legvidámabb szüreti felvonulása a villányi pincesoron, amelyet október 7-én 14 órától tartanak.

A Rendezvénytér színpadán különböző zenei produkciók, hagyományőrzők bemutatói és ismert előadók koncertjei szerepelnek. Fellép többek között: Kozmix / Szikora Róbert és az R-GO / Kozsó (október 6.) ● Konyha zenekar / Bohemian Brass Band / Rúzsa Magdi / Cimbaliband Trio / Varga Viktor / Nihil Chips (október 7.)

További információ: www.villany.hu

Nyitókép: Villányi borvidék, Ördögárok, képforrás: pixabay.com