Veszprém fesztivalok.info

helyszín

Veszprém, több helyszínen
Veszprém, több helyszínen
kategória

dátum

2024. 07. 16. - 20.

VESZPRÉMFEST 2024

2024. július 16–20., Veszprém (História Kert, Jezsuita Templomkert)

2024 nyarán ismét világsztároktól lesz hangos a História Kert és a Jezsuita Templomkert, hiszen hat világhírű előadó lép fel július 16–20. között a prémium zenei fesztiválon. Érkezik Gregory Porter, a Toto, Paloma Faith, a Milky Chance, José Cura, valamint Snétberger Ferenc.

A VeszprémFest az egyik legnépszerűbb nyári, szabadtéri zenei rendezvénysorozat, amely immár 21 éve képviseli a legmagasabb nemzetközi színvonalat és minőséget a zene területén. A műfajok legjobbjait – legyen az opera, jazz, klasszikus zene, világzene vagy popzene – hozza el a városba,  valamint vonzza mindezzel a műfajok rajongóit a környékről, a régióból, az egész országból, sőt, a környező országokból is.
Prémium zenei fesztiválként a két évtized során több mint 100 világszínvonalú zenei produkciót hozott el a hazai közönségnek. A teljesség igénye nélkül olyan fantasztikus előadókat vendégül látva, mint Lisa Stansfield, Gregory Porter, Jamie Cullum, Emeli Sandé, Kool & the Gang, Katie Melua, Vaya Con Dios, Diana Krall, José Cura, Nigel Kennedy, Al Di Meola, Paco de Lucia, Kocsis Zoltán, Herbie Hancock, Chick Corea, Jan Garbarek, Miklósa Erika, Ramon Vargas, The Gypsy Kings,  Buena Vista Social Club Omara Portuondóval, Craig David, ZAZ, James Blunt, vagy éppen Sir Tom Jones.  
A hét dombra épült Veszprém varázslatos hangulata, a város természeti és épített környezetébe harmonikusan illeszkedő főbb koncerthelyszínek atmoszférája utánozhatatlanná teszik az itt átélt koncertélményt. 

Világsztárok 2024-ben is

A História Kertben felállított nagyszínpadon Gregory Porter, a Toto, Paloma Faith, a Milky Chance, valamint a Caravan Palace koncertezik, Snétberger Ferenc pedig három nap, három különböző műsort ad elő a Jezsuita Templomkertben.

2024. július 16., 21 óra
MILKY CHANCE

A Milky Chance a folk, a rock, a reggae, a jazz és az elektronikai zene stílusjegyeiből merítve komponálja világslágereit. Az együttest két német középiskolai barát, Clemens Rehbein énekes – gitáros és Philipp Dausch basszusgitáros – ütőhangszeres alapította. A zenészeket olyan előadók inspirálták, mint Bob Marley, Jimi Hendrix vagy a Red Hot Chilli Peppers, zenei stílusukat mégis nehéz behatárolni egyedi módon mixelt stílus-kavalkádjuk miatt. 

2024. július 17., 21 óra
JOSÉ CURA

A negyedik tenorként és a 21. század operacsillagaként is emlegetett Cura régi barátként, a fesztivál meghatározó művészeként lép színpadra Veszprémben. Neve összeforrt a VeszprémFesttel: 2004-ben az akkor 42 éves művész máig emlékezetes fellépésével indult a fesztivál, amelyet ezt követően 2010-ben és 2018-ban is megtisztelt jelenlétével. Cura Argentin dalok és olasz áriák című programjával készül az előadására, amelyben Bizják Dóra (zongora), Barbora Kubíková (gitár), Pasztircsák Polina (szoprán) és az alkalomra szimfonikus zenekarrá bővülő veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar is közreműködik. Művészeti vezető: Kováts Péter. Karmester: Mario De Rose.

2024. július 18., 21 óra
PALOMA FAITH

Az angol énekes és színésznő zenéje a soul és a jazz sajátos elegyéből építkezik, éneklési stílusát sok esetben Amy Winehouse-hoz és Etta Jameshez is hasonltják. Bejárta a világ jelentősebb koncerthelyszíneit, fellépett többek között a Glastonbury Fesztiválon. Hatodik stúdiólemeze The Glorification Of Sadness címmel 2024 februárjában kerül az üzletekbe, ezt követően pedig turnéra indul.

2024. július 19., 21 óra
GREGORY PORTER

2016-ban magyarországi koncertjét Veszprémben adta, most pedig 8 év után ismét visszatér a királynők városába. Gregory Porter amerikai jazz-soul énekes az elmúlt évtized egyik legnagyobb jazz világsztárja. Porter globális jelenség, azon kevés előadók egyike, aki képes arra, hogy zenéjével tömegekhez juttassa el a kortárs jazzt. 

2024. július 20., 21 óra
TOTO

3 Grammy-díj, 14 sorlemez, 8 koncertalbum, 3,4 millárd dalletöltés és tucatnyi világsláger – ez az 1977-ben alapított amerikai Toto rövid mérlege. A kaliforniai együttes a 70-es évek azon kevés bandái közé tartozik, amelyek kibírták a változó trendeket és stílusokat, miközben továbbra is aktuálisak és töretlenül sikeresek maradtak. A Steve Lukather és Joseph Williams vezette Toto az együttes pályafutásának legnagyobb sikereiből ad majd válogatást Veszprémben.

2024. július 18–20., 18.30 óra
SNÉTBERGER FERENC
és pályatársai, barátai, tanítványai
2024-ben a VeszprémFest Snétberger Ferenc, Kossuth-, Liszt Ferenc- és Príma díjas gitáros művészetéből ad három napon át metszetet a fesztivál exkluzív koncerthelyszínén, a Jezsuita Templomkertben. A jazz és klasszikus műfajokból merítkező műsorait adja elő pályatársaival, barátaival és tanítványival.


– Július 18-án: Jazz improvizációk Bach művei alapján – Antonio Serrano spanyol harmonika művésszel lép fel
– Július 19-én: Jazz és más inspirációk – barátaival és tanítványaival ad közös koncertet
– Július 20-án: John Dowland és más klasszikus inspirációk – a Pablo Casals Gordonkaverseny nyertes, jelenleg a karlsruhei Zeneművészeti Főiskola professzoraként is tevékenykedő  Fenyő László csellóművésszel lép
színpadra.

További információ: https://veszpremfest.hu, https://www.facebook.com/VeszpremFestOfficial

Nyitókép képforrás: VeszprérFest 2023 – web