plakát

helyszín

Veszprém, több helyszínen
Veszprém, több helyszínen
kategória

dátum

2023. 04. 13. - 16.
Lejárt!

VESZPRÉM BLUES FESZTIVÁL 2023

2023. április 13–16., Veszprém (több helyszínen)

Négy Grammy-díjas blueselőadóval, közel 40 fellépő több mint 50 koncertjével, kiállításokkal, workshopokkal és beszélgetésekkel vár 2023. április 13. és 16. között a műfaj eddigi legnagyobb magyarországi eseménye, a Veszprém Blues Fesztivál.

A négy nap során több mint húsz nemzetközi előadóval, köztük a műfaj legnagyobb ikonjaival, az elmúlt évek European Blues Challenge és International Blues Challenge döntőseivel, valamint hazai sztárokkal találkozhatsz majd hazánk eddigi legnagyobb bluesfesztiválján 2023. április 13–16. között Veszprémben.

Programajánló

A fesztivál nem egyszerűen a műfaj hagyományai előtt tiszteleg, hanem a kortárs blues elevenségét és a könnyűzenét átható erejét mutatja be Grammy-díjas előadókkal, a legjobb európai és amerikai fesztiváldíjas művészek és a hazai szcéna legkiválóbb szereplőivel.

Négy napon át, több helyszínen, hangsúlyosan edukatív háttérprogramokkal, szakmai workshopokkal kiegészülve a fesztivál sziporkázó művésznévsora és különleges programstruktúrája garancia arra, hogy a rétegműfajnak számító blues képes kitörni e szerepből, és a kortárs könnyűzene ünnepeként gazdagítja az átalakuló régió zenei kínálatát. 

Első nevek a fellépők listájáról

Hazánk történetének legnagyobb bluesfesztiválján többek között színpadra lép a The Rolling Stones-szal platinalemezt jegyző harmonikás, Sugar Blue, az egyedülálló énekhangjával és frenetikus szájharmonika játékával a kortárs blues egyik ikonjává vált Rick Estrin, a brit blues hagyományait megreformáló gitáros, Matt Schofield, a hazai közönség kedvenc mestere, Big Daddy Wilson, a műfaj egyik legnagyobb ígérete, Buffalo Nichols, a hollnad T-PP, Olaszország legkiválóbb bluesgitárosa, Roberto Luti és a műfaj megkerülhetetlen hazai szereplői közül Little G Weevil, a The Black Circle Orchestra és a Jambalaya is.

A fesztivál kiemelt helyszínei: Hangvilla termei,  Expresszó, Papírkutya

A koncertek mellett kiállítások, pódiumbeszélgetések, open stage, esténként pedig all stars jam sessionök teszik majd valóban felejthetetlenné és egyedülállóvá hazánk történetének legnagyobb bluesfesztiválját.

További információ: https://veszprembalaton2023.hu/hir/magyarorszagon-eddig-a-legnagyobb-bemutatkozik-a-veszprem-blues-fesztival, https://www.facebook.com/VeszpremBalaton2023

Nyitókép képforrás: Veszprém-Balaton 2023 – web