plaját fesztivalok.info

helyszín

Budapest, BOK Csarnok

dátum

2024. 02. 02. - 2024. 09. 01.
Folyamatban...

VAN GOGH – Az immerzív élmény

2024. február 2. – szeptember 1., Budapest (BOK Csarnok)

Multimédiás Van Gogh-kiállítás 2024. február 2-től Budapesten! Milánó, London, Berlin, New York, Tel Aviv, Szöul, Shanghai és még számos város mellett 2024. februárban Budapesten láthatod a legújabb vizuális technikákat is alkalmazó Van Gogh-kiállítást.

Programajánló

A világot már meghódította az a Van Gogh-világ, amelynek Te is a részese lehetsz!
Vincent van Gogh (1853–1890), a posztimpresszionizmus legnagyobb alakjának művészetét nem egy hagyományos értelemben vett kiállításon ismerheted meg: itt nincsenek eredeti festmények a falakon, azonban a több teremből álló, kétezer négyzetméteres, hatalmas audiovizuális kiállítótér egyedülálló, innovatív lehetőséget kínál arra, hogy elmerülhess a holland mester semmihez sem fogható világában. Olyan térbe kerülsz, ahol a padlótól a mennyezetig érnek a festménye: hol a formák keveredésében, hol egy hullámzó napraforgó földön vagy virágos mezőn találod magad vagy épp a mester hálószobájának ajtaja tárul ki.

Ezen a kiállításon minden érzékszervre ható, 21. századi tech-kulturális élmény vár, amely a festőzseni legismertebb, leglátványosabb műveinek vizuális megjelenítésével nyűgöz majd le, de bepillantást nyerhetsz az alkotó életébe is. A vetített képek mellett hang- és fényjátékok színesítik a multimédiás kiállítást, amellyel közelebb kerülhetsz Van Gogh világához.

Kialakítottak egy speciális VR-szobát, valamint egy stúdiót is, ahol a kiállítás megtekintése után Te is belebújhatsz Van Gogh bőrébe és elkészítheted saját alkotását, amelyet akár a falra is kivetíthetsz.

További információ, jegyrendelés: https://vangoghbudapest.hu

Képforrás: Van Gogh-kiállítás – press