Váci Vigalom

helyszín

Vác, több helyszínen

dátum

2024. 07. 19. - 21.

VÁCI VILÁGI VIGALOM

2024. július 19–21., Vác (Duna-part, Március 15. tér)

Három napon keresztül, reggeltől éjszakáig pezseg Vác minden pontja: július 19. és 21. között családi programok, számos kiállítás, komolyzenei koncertek, kézművesek utcája, gazdag gasztronómiai kínálat, esténként pedig fergeteges koncertek és utcabál vár Rád. Fellép többek között Majka, a Tankcsapda, a Bagossy Brothers Company és Deák Bill Gyula is.

A könnyen megközelíthető barokk kisvárosba nemcsak az ezeréves püspöki székhely épületei, a kis utcácskák, a meseszép Duna-parti korzó csalogatja a látogatókat, hanem a város változatos kulturális programkínálata is. Vác a kultúra városa, ahol mindig történik valami.
1993-ban indult útjára az első Váci Világi Vigalom, amely azóta a Dunakanyar egyik legimpozánsabb nyári eseményévé nőtte ki magát. Ma már a legnagyobb nyári szabadtéri fesztivál a Duna bal partján, amely több varázslatos helyszínen – többek között a Főtéren, a Duna-parti nagyszínpadon, a Pannónia Házban, a Fehérek és a Barátok templomában – zajlik.

Programajánló

A vigadalom két nyitóeseménnyel indul: péntek délután zenés, táncos főtéri forgataggal várnak, valamint élvezheted a Vox Humana Énekkar és a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar közös hangversenyét is.

A három nap zenei fellépői között pedig olyan neveket találsz, mint a Tankcsapda, Deák Bill Gyula, a Bagossy Brothers Company, Manuel, Majka, Szabó Balázs Bandája, a Sárik Péter Trió, Falusi Mariann, a Cimbaliband, a Talamba, valamint a Makám.
A nagy nevek mellett a helyi zenekarok is bemutatkoznak: így színpadra lép többek között a Six Socks, a Crockodeal, a Panoráma, a Contaktus Country, a Kitti Live és más előadók is.

A fesztiválra várják a családokat és a gyerekeket is, akiknek számos elfoglaltságot kínál a vigalom: lesz bábjáték az Aranyszamár Bábszínházzal, Mintapinty-koncert, kézműveskedés, interaktív játékterek, gladiátor- és kutyás bemutató.

A templomi helyszínek különleges atmoszférát teremtenek a komolyzenei koncerteknek. A fesztivál vendége lesz a Szent Cecília kórus, dr. Bednarik Anasztázia orgonaművész, a Vox Humana Énekkar, valamint Lachegyi Imre furulyaművész és családja.

A kísérőprogramok keretében bejárhatod a kézművesek utcáját, ahol ellesheted a mesterek fortélyait is, finom ételeket és hűsítő italokat fogyaszthatsz a főtéri és a Duna-parti vendéglátóhelyeken, valamint a Duna-parti Zenepavilonnál létrehozott Gasztroudvarban. Ezen a helyszínen az ország neves borászai, sörfőzdéi és pálinkaházai mellett a térség új gasztronómiai szereplői is nagy számban megjelennek majd.

Ha már Vácon jársz, érdemes felkeresned a városban található kiállítóhelyek egyikét is. Tárt kapukkal vár többek között a Sajdik-gyűjtemény, az Elefántos Ház, a Tragor Ignác Múzeum, a Madách Imre Művelődési Központ és számos magán galéria is, ahol színes és változatos állandó és időszaki tárlatokat láthatsz.

A Váci Világi Vigalom programjai díjtalanul látogathatók!

További információ: https://vaci-vilagi-vigalom.hu, https://visitvac.hu

Nyitókép képforrás: Tourinform Vác