plakát

helyszín

Vác, több helyszínen

dátum

2023. 07. 08.
Lejárt!

időpont

Egész nap

VÁC A TIÉD!

2023. július 8., Vác (Városháza és további helyszínek)

Immár harmadik éve, július első hetében – idén július 8-án – a világi barokk építészet egyik legszebb emléke, a váci Városháza kapuja kinyílik, s a falak között izgalmas programokkal várnak. A barokk létesítményből kilépve Vác belvárost is felfedezheted, s a nap végére te is vácinak érezheted magad.

Programajánló

Július 8-án a településen élők és az idelátogató turisták közelebb kerülhetnek a máskor hivatali ügyek intézésére szolgáló Városháza épületéhez, amelyet ezen a napon izgalmas programokkal töltenek meg. A kínálatban szerepel a Ha-Hó együttes gyerekkoncertje, interaktív játékpark, bábjáték-automata, Rolando bűvész műsora és lufihajtogató bohóc.  Amíg a gyerekek szórakoznak, a felnőttek végig sétálhatnak a városháza zegzugos folyosóin, tágas tárgyalótermeiben ülhetnek, valamint a régi térképek és a légifotók segítségével megismerhetik lakóhelyük múltját.

A Városháza mellett, a barokk létesítményből kilépve újabb helyszíneken is élvezheted a programokat: például a városnéző panorámabusz kellemes belvárosi körutazásra csábít. Történeti, régészeti séta fedi fel Vác régi és mostani arcát – még a régóta itt élő lakosok számára is – sok, eddig kevésbé ismert érdekességgel. Délután egy kisebb főtéri korzózás ígér hasonló élményt, este pedig a Dunakanyar Színház Thúróczy Szabolcs előadásában mutatja be Bödőcs Tibor Meg se kínáltak című kocsmaáriáját.

Ezen a napon a váci lakcímkártya felmutatásával 50 % kedvezménnyel látogatható a Sajdik- gyűjtemény, a Memento Mori és a Mindig nyíló virágok kiállítás.
A városházi programok mindenki számára ingyenesek!

További információ programokról, látnivalókról és a rendezvényről: https://visitvac.hu/event/vac-a-tied

Nyitókép képforrás: Tourinform Vác

Címkék:, ,