plakát

helyszín

Tokaj, több helyszínen
Tokaj, több helyszínen

dátum

2024. 05. 31. - 2024. 06. 02.

TOKAJI BORNAPOK 2024

2024. május 31. – június 2., Tokaj (Kossuth tér, pincék)

Június első hétvégéjén ismét megrendezésre kerül a Tokaji Bornapok a 950 éves Tokajban. A kiváló tokaji bor a hagyományokkal és a gasztronómiával együtt nyújt felejthetetlen kikapcsolódást a tokaji aszú névadó településén.

Borkóstolók ● Koncertek ● Gasztronómia

A 950 éves Tokaj a magyarság emblematikus városa, a tokaji aszú névadó települése, hungarikum, világörökségi helyszín, a fehér borok, a színes kultúra és a tolerancia városa, a magyar nemzet és a nemzeti összetartozás egyik szimbóluma.

A hagyományokhoz hűen Tokaj-Hegyalja kiváló borászai a város főterén felállított faházakban kínálják a jobbnál jobb boraikat és pálinkáikat, de a helyiek nyitott pincékkel is várnak. Személyesen is találkozhatsz a borászokkal, akik lelkesen kóstoltatnak, beszélnek a készítés folyamatáról és még sok érdekességről.
A világhírű nedű mellé gasztronómiai különlegességek is társulnak, kiváló zenék szólnak, s kedvedre válogathatsz a kézműves és helyi termékek között. A színpadi programok mellett a tokaji múzeumokba is érdemes betérned, hogy megismerd az izgalmas kiállításokat.

Fehér borok, színes kultúra – ez vár Rád Tokajban!

További információ: https://www.tokaj-turizmus.hu/Tokaji-Bornapok

Nyitókép képforrás: Tokaji Bornapok – Facebook