plakát

helyszín

Tokaj, több helyszínen
Tokaj, több helyszínen

dátum

2023. 06. 02. - 04.
Lejárt!

TOKAJI BORNAPOK

2023. június 2–4., Tokaj (Kossuth tér, pincék)

Június első hétvégéjén ismét megrendezésre kerül a Tokaji Bornapok a 950 éves Tokajban. A kiváló tokaji bor a hagyományokkal és a gasztronómiával együtt nyújt felejthetetlen kikapcsolódást a tokaji aszú névadó településén.

A 950 éves Tokaj a magyarság emblematikus városa, a tokaji aszú névadó települése, hungarikum, világörökségi helyszín, a fehér borok, a színes kultúra és a tolerancia városa, a magyar nemzet és a nemzeti összetartozás egyik szimbóluma.

A hagyományokhoz hűen Tokaj-Hegyalja kiváló borászai a város főterén felállított faházakban kínálják a jobbnál jobb boraikat és pálinkáikat, de a helyiek nyitott pincékkel is várnak. Személyesen is találkozhatsz a borászokkal, akik lelkesen kóstoltatnak, beszélnek a készítés folyamatáról és még sok érdekességről.
A világhírű nedű mellé gasztronómiai különlegességek is társulnak, kiváló zenék szólnak, s kedvedre válogathatsz a kézműves és helyi termékek között. A színpadi programok mellett a tokaji múzeumokba is érdemes betérned, hogy megismerd az izgalmas kiállításokat.

Programajánló: Borkóstolók ● Koncertek ● Gasztronómia

A rendezvény központi helyszíne a Kossuth tér lesz, ahol a nagyszínpadot is felállítják. Itt lesz a Polgármesterek borának átadó ünnepsége, valamint annak a rajz- és fotópályázatnak, amelyre általános és középiskolás tanulók nevezhettek a 950 éves Tokaj tiszteletére.

A zenei programban alapvetően a jazz műfajban lesznek koncertek három nap alatt. Fellép többek között: a Polip Band, a Star Deluxe, a Melounge, a Pop Secret Band, a Mentha Project. itt lesznek a nyíregyházi színészek is – Nagyidai Gergő, Munkácsi Anita, Kosik Anita, Rák Zoltán – Ma éjjel önről álmodtam megint… című szórakoztató műsorukkal.
A főtér utcáin Gasztrosétány lesz – árusokkal, kézművesekkel –, és persze Tokaj-Hegyalja kiváló boraival.

A kiállító borászatok: Angyal Borászat, Ászok Borház, Benkő Borház, Budányi Pincészet, Csubák Családi Pincészet, Ducsai János Pincészete, Frikker Pince, Grand Tokaj, Gróf, Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló****, Götz Pincészet, Kései Pincze, Kiss István Pincészete, Majoros Borászat, Paulay Borház, Péter Pince, Royal Tokaji, TIBOR Családi Szőlőbirtok, Szerelmi Pince

A borkóstoláshoz a Tourinform Tokaj faházában vásárolhatsz 950 logóval ellátott fesztiválpoharat.

A Bornapokhoz idén is számos partner csatlakozott az összefogás keretében. A Tokaji Borászok Asztaltársasága ismét képviselteti magát. A borkóstolók és a vezetett pince-, illetve dűlőtúrák mellett a legtöbb helyszínen különleges gasztronómiai élvezetekben is részesülhetsz. Így például változatos programokkal készül az Antalóczy Pince, a Baz Beer Tokaj, a Paulay Borház, a LaBor Kvartély, a 40 éves Hímesudvar, az Óvárborozó, a Tokaj-Hétszőlő Rákóczi Pince, a Tokaji Kávépörkölő Manufaktúra és Kávéház, a Prés Borbár, és további helyszínek.

A három nap alatt az egész városban lesznek programok, amelyek a városnéző sétavonattal könnyen elérhetővé válnak.

Fehér borok, színes kultúra – ez vár Rád Tokajban!

További információ: https://www.tokaj-turizmus.hu/Tokaji-Bornapok

Nyitókép képforrás: Tokaji Bornapok – Facebook