Szeged - Halászléfesztivál

helyszín

Szeged, több helyszínen
Szeged, több helyszínen

dátum

2023. 09. 01. - 03.
Lejárt!

NEMZETKÖZI TISZAI HALFESZTIVÁL

2023. szeptember 1–3, Szeged (Huszár Mátyás rakpart, Partfürdő)

A tiszai halászlé ünnepe a hagyományokhoz híven szeptember első hétvégéjén ismét megrendezésre kerül Szegeden, ahol a rakpart a halászcsárdák és a kézművesek, a borászok és a sörfőzők, valamint a fesztivállátogatók találkozóhelyévé válik.

Nagyszabású ünnepe ez a szegedi halászlének az alföldi városban, immár 26. alkalommal. Az egyre gyarapodó méretét jól mutatja, hogy már nemcsak a Tisza belvárosi partja, de az újszegedi Partfürdő is benépesül halfőzőkkel, akik fakanállal és bográccsal felfegyverkezve megküzdenek egymással, hogy elnyerjék a Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács által alapított Halfőző Érdemrend valamelyik fokozatát.

Programajánló

A múzeum előtti Vízi bástyán felállított 500 literes óriás bográcsban többféle halból készül a kiváló a szegedi halászlé, amihez a paprikát az égből hozza a szegedi boszorkány, a hagyma pedig Makóról érkezik.

A szegedi halászléről, az egészséges ételt népszerűsítéséről szól itt minden, s ezzel együtt a szögediségről, hagyományos gasztronómiai és kulturális értékekről, közösségépítésről és a kulturált szórakozásról.

A hagyományos ízek mellett a magyar kézműves termékek színe-java is felvonul a Tisza-parton: az ország minden szegletéből idesereglett kézművesek portékái kerülnek terítékre, színesítve a rendezvény kínálatát és hangulatát.

A szegedi nyárutó leghangulatosabb fesztiválját kár lenne kihagynod, ahol a gazstronómia mellett lesznek gyermekprogramok, táncbemutatók, retro zenék és koncertek is. A finom ételek és a jó hangulat garantált!

Az esemény részletes műsorát itt találod: http://halfesztival.szegedihalaszcsarda.hu/musor.html

További információ: http://halfesztival.szegedihalaszcsarda.hu

Nyitókép képforrás: Nemzetközi Tiszai Halfesztivál – web