plakát

helyszín

Tiszafüred, Kikötő környéke

dátum

2022. 07. 07. - 10.
Lejárt!

HALASNAPOK

2022. július 7–10., Tiszafüred (Kikötő környéke)

A Tisza-tavi Napok és a Tiszafüredi Halasnapok az idén is együttes erővel nyitja a kelet-magyarországi nagy fesztiválok szezonját. A több mint 40 éves Halasnapok frissen, fiatalosan jelentkezik idén. A négynapos program keretében színpadra lép a magyar könnyűzenei élet színe-java, napközben a kirakodóvásáron több mint száz kézműves és helyi termékes kínálja portékáját, lesz főzőverseny, ízletes halételek, hagyományőrző műsorok és sportprogramok is, valamint több meglepetéssel is készülnek a szervezők.

A Tiszafüredi Halasnapok története több mint négy évtizedre nyúlik vissza. Az első halas „népünnepélyt” 1978-ban rendezték meg azzal a céllal, hogy Tiszafüredet és a környező településeket összefogásra sarkallja. A tiszafüredi emberek életét és ételeit is meghatározza a Tisza és a Tisza-tó. Ezt ünneplik a Halasnapokkal, ami nemcsak ízletes, halból készült ételeket, de szórakoztató, hagyományőrző és sportprogramokat is kínál. Az egykori kezdeményezés napjainkra a hazai fesztiválok egyik legjelentősebb eseményévé nőtte ki magát.

Programajánló

A négynapos programsorozat során a Morotva színpadon a hazai sztárvilág színe-java fellép: így a Bagossy Brothers Company, a Carson Coma, ByeAlex és a Slepp, Caramel, Pápai Joci, Nótár Mary, a Punnany Massif, a Vad Fruttik és a Dirty Slippers. A Fő téren a Szolnoki Színfonikusok, a TNT, valamint a Duna Művészegyüttes muzsikáját élvezheted.

A csodálatos környezetben a számos kiváló zenei program és koncert mellett karneváli forgatag és halászléfőző verseny is gazdagítja a kínálatot. Megismerheted a térség jellegzetes ízeit, megkóstolhatod nyársonsült és bográcsban főtt halételeit.

A gasztronómiai rendezvénnyel egy időben strandröplabda-bajnokságot is rendeznek. A szórakoztató programok között pedig kirakodóvásár, néptánc-, modern tánc- és mazsorettbemutatók, koncertek és disco is szerepel.

További információ: https://www.facebook.com/halasnapoktiszafured/

Nyitókép képforrás: Halasnapok – Facebook