plakát

helyszín

Gödöllői Királyi Kastély
Gödöllői Királyi Kastély

dátum

2023. 05. 19. - 21.
Lejárt!

NEMZETKÖZI TERMÉSZET- ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI FESZTIVÁL

2023. május 19–21., Gödöllői Királyi Kastély

Idén már 9. alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál a Gödöllői Királyi Kastély falai között, melynek programjait ingyenesen látogathatod. A fesztivál idei témája: Víz-hangok

Fedezd fel a rangos filmszemle díjazott alkotásait, és vegyél részt családoddal a természetvédelemről, fenntarthatóságról és a vizes élőhelyek világáról szóló izgalmas kísérőprogramokon!

Programajánló

3 napon keresztül folyamatos mozizás és izgalmas programok várnak. 105 országból 1260 film érkezett be a fesztiválra, melyből több mint 100 órányi, a zsűri által kiválasztott természetfilmet vetemek.

FILMSZEMLÉK
A fesztivál keretein belül két filmszemlével – egyik a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmszemle, a másik pedig a Kárpát-medence Természeti Értékei Filmszemle.

KÉK BOLYGÓ AKADÉMIA
A Kék Bolygó Akadémia érdekes ismeretterjesztő előadásokkal és programokkal vár. Fókuszban a víz és a vizek élővilága.

KÉK BOLYGÓ STÚDIÓ
Ha téged is érdekel a természetfilmezés, akkor a Kék Bolygó Stúdió programjait neked találták ki: szakemberek segítségével ismerheted meg a fotózás és a videókészítés alapjait, ráadásul a saját alkotásaidat is elkészítheted.

  • Fotós workshop

A workshopon a terepasztal berendezését, a világítás és a képi kompozíció alapjait sajátíthatod el szakértő segítségével, fotózással egybekötve, egy 45 perces foglalkozás keretében.

  • Filmes workshop

A környezetvédelem és a fenntarthatóság áll a filmes workshop foglalkozásainak központjában: a Greenbox stúdióban egy természetfilmes bőrébe bújhatsz. A Cinemira segítségével pedig elkészítheted a saját környezettudatos animációs kisfilmedet!

KÉK BOLYGÓ AKVÁRIUM – A víz alatti világ
Különböző tematikus programokon keresztül ismerheted meg a felszín alatt rejtőző flórát és faunát. A sokszínű és érdekes halak mellett speciális felszerelések, bemutatók és előadások is színesítik a kiállítást.

KÉK BOLYGÓ LABOR
A Kék Bolygó Labor foglalkozásain a szabad szemmel nem látható világot fedezheted fel. Az interaktív programok során alaposabban megismerheted a vizes élőhelyek rejtett tulajdonságait és rengeteg új tudásra is szert tehetsz.

KÉK BOLYGÓ MÉDIA ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT
Az ismeretterjesztő kiállítás célja, hogy átfogó tudást adjon az ivóvízről, az árvizekről, a szennyvízről és az élővízről. Különleges tényeket és érdekes információkat ismerhetsz meg a bolygó vizeinek vonatkozásában, a Filmfesztivál teljes időtartama alatt. A tárlat mellett egy hatalmas képernyőn a National Geographic adását követheted, míg a Greendex tudáspontján élőben követheted előadásainkat, az internet segítségével pedig megismerkedhetsz a kiállítókkal és a támogatókkal.

A fesztivál részletes programját itt találod: https://naturefestandfilm.com/programok

További információ: https://naturefestandfilm.com, https://www.facebook.com/naturefestandfilm

Nyitókép: Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál plakát